Od 26. maja do 25. novembra

Crna Gora na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji

U cilju unapređenja međunarodne prepoznatljivosti i imidža, Crna Gora će učestvovati na predstojećem 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji (La Biennale di Venezia di Architettura) koje će se održati od 26. maja do 25. novembra 2018. Ova poznata međunarodna izložba arhitekture smatra se najznačajnijim mjestom predstavljanja tokova i dometa savremene arhitekture i kulture jedne zemlje uopšte. 
Objavljeno: 11. 01. 2018 - 14:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tim povodom, Ministarstvo održivog razvoja i turizma raspisaće međunarodni konkurs za odabir koncepta i sadržaja crnogorske postavke na 16. Bijenalu arhitekture u Veneciji, o čemu će javnost biti blagovremeno obaviještena.

Za organizaciju, umjetnički i istraživački okvir Projekta predstavljanja Crne Gore na 16. Bijenalu arhitekure u Veneciji odgovorni su komesar dr Dušan Vuksanović, glavni državni arhitekta i kustos dr Sonja Radović Jelovac.

Tema 16. Bijenala arhitekture je „Freespace” („Slobodni prostor“), a odabrana je i definisana od strane umjetničkih direktorica ovogodišnjeg Bijenala Ivon Ferel i Šeli Meknamara (Yvonne Farrell i Schelly McNamara). Opis tematskog okvira, kao i obrazloženje koncepta izložbe, može se preuzeti klikom na ovaj link.

Komentari: 0

Novi komentar