Na Badnji dan

Bjelopoljac uhapšen ispred crkve, zbog šenlučenja

Policija je, preduzimajući mjere i radnje u cilju suzbijanja nezakonitog držanja oružja i ekspozivnih materija, pronašla i oduzela četiri komada oružja.
Objavljeno: 11. 01. 2018 - 15:20 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Službenici CB Bijelo Polje su, 06.01.2018. godine, postupajući na osnovu operativnih informacija da ispred crkve Svetog Petra u Bijelom Polju, gdje se u tom momentu odvijalo tradicionalno nalaganje badnjaka, nepoznato lice šenluči, identifikovali i lišili slobode D.B. (41). On je, kako se sumnja,  ispred svoje porodične kuće koja se nalazi u neposrednoj blizini crkve, repetirao pištolj a zatim i pušku, a nakon dolaska policijskih službenika se dao u bjekstvo. Brzom reakcijom policijskih službenika D.B. je lišen slobode“, saopšteno je iz Uprave policije.

Policijski službenici su pronašli i oduzeli pušku marke M 48 kalibra 7,62mm, startni gasni  pištolj marke Blow, u ilegalnom posjedu, kao i  nož sječiva dužine 15 cm, dodaje se u saopštenju.

 O događaju je obaviješten državni tužilac u Osnovnom državnom tužilaštvu u Bijelom Polju koji je naložio da mu se D.B. privede uz krivičnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

Pronađen pištolj i kod maloljetnika

Policija je, zbog informacija da je jedno maloljetno lice šenlučilo upotrebom pištolja 06.01.2018. godine, prilikom tradicionalnog nalaganja badnjaka u mjestu Majstorovina, a postupajući po prethodno pribavljenoj naredbi sudije za istragu Osnovnog suda u Bijelom Polju, izvršili pretres stana u kojem živi M.M. (16). Oni su našli startni – gasni pištolj marke Blow, već je navedeni pištolj pronađen na drugoj lokaciji kod D.M (28), koji je kako se sumnja ovaj pištolj kupio od M.M, dodaju iz policije.

Policija je izvršila pretres stana i A.G.(20) i pronašla i privremeno oduzela lovačku pušku – dvocijevku marke CZ kalibra 16 mm, u ilegalnom posjedu. O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se protiv A.G. podnese krivična prijava zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija. 

Komentari: 0

Novi komentar