Stevo Vučinić

Nema kraja zločinačkom odnosu srpskih popova prema Crnoj Gori

Najnovija CEDEM-ova istraživanja javnog mijenja pokazala su da opada povjerenje Srpskoj pravoslavnoj crkvi u Crnoj Gori.
Objavljeno: 11. 01. 2018 - 19:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

U junu 2016. godine povjerenje SPC je bilo 53,6, a decembra 2017. godine 44,8 odsto.

Stevo Vučinić iz Crnogorske pravoslavne crkve smatra da su padu povjerenja ovoj crkvi doprinijeli sve češći istupi mitropolita SPC-a Amfilohija.

“Zle i uvrjedljive riječi šefa cetinjske filijale beogradske patrijaršije, koje svakodnevno izriče na račun Crne Gore, Crnogoraca i Crnogorske crkve, pokušaj su izrugivanja sa Crnom Gorom, da bi se kao suverena zemlja diskreditovala. U tome saučestvuju korumpirani djelovi državne administracije, koji su mu s ruke, za sve poslove uperene protiv naših državnih i nacionalnih interesa”, kazao je Vučinić za Skala radio.

Zato se, kako kaže, Beogradska patrijaršija osilila i pretvorila u silu iznad društva koja prijeti i nasrće na nas i sve naše – državu, crkvu i nacionalno dostojanstvo.

“Izdaja vitalnih državnih interesa, koju javno demonstiraraju srpski popovi, za račun beogradskih tajnih i javnih političkih centara moći uzela je zastrašujuće razmjere. Takvom njihovom zločinačkom odnosu prema ovoj zemlji i narodu ne vidi se kraja. To je prouzrokovalao pad povjerenja u Srpsku crkvu od 10 odsto, i nastaviće se. A mi ulazimo u godinu u kojoj će se novim Zakonom o slobodi vjeroispovijesti nezakonito upisana crkvena imovina na Beogradsku patrijaršiju, ponovo uzakoniti na crnogorsku državu, i tako utemeljiti pravni osnov za dovođenje u red, ove svetosavske organizacije”, kazao je Vučinić.

Komentari: 5

Relja

11. 01. 2018 - 19:57

Od obnove Drzave2006 tadašnji premijer priča o lošoj administraciji ,a sta je uradio i on i sadašnji premijer nista , a to sto spremaju jos jednu izdaju Drzave prvo ce se njima obiti o glavu !
naučno

11. 01. 2018 - 20:16

E, moj Stevo, oni su uzorali našu Crnu Goru i uzduž i poprijeko, i opremili je u stilu Miloševih konaka, napravili hotele, odnijeli crnogorske pare u Srbiju te njima potpomažu one koji njih podržavaju u Crnoj Gori... Naše vladare registruju u svoju naciju, u našim gradovima zidaju svoja znamenja...Jadnici koji su svoje odnijeli preko Dunava davno...
Vasojević-Crnogorac

11. 01. 2018 - 21:38

Ove državne neprijatelje koji svakodnevno narušavaju ugled Crne Gore, šire histerično govor mržnje i ratnohuškačka blebetanja, treba u interesu mira, demokratije i multietničke stabilnosti u Crnoj Gori, protjerati odakle su i došli: za Vlaške predjele iza Planine Karpata, pa nek se tamo ćeraju sa nebeskim narodima i beogradskim pašalucima!
Марккан

12. 01. 2018 - 17:26

Колико знадем Морача, окле је Митрополит Амфилохије, ближа је Цетињу, тј. Црној Гори, од Васојевића, а и једно и друго су Брда. Како онда мореш бити Црногорац? Дакле, како Митрополит Амфилохије може бити потјеран у Карпате?
Vučiniću...

13. 01. 2018 - 11:56

...znali se oklen su oni popovi-te su okolo naokolo našga patrijarha Mihaila...?
Novi komentar