Specijalna psihijatrijska bolnica u Kotoru

Medicinski tehničar dobio otkaz zbog zlostavljanja pacijenata

Medicinskom tehničaru koji je, kako je utvrđeno, zlostavljao nekoliko pacijenata juče je uručeno rješenje o otkazu.Objavljeno: 12. 01. 2018 - 07:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dragan Čabarkapa, komentarišući ovaj slučaj i izvještaj nevladine organizacije Akcija za ljudska prava u kojem se ukazuje na diskriminaciju prema ovoj populaciji, kaže da niko ne spori da se dešavaju pojedinačni slučajevi i da se oni ne smiju tolerisati, ali da se ,,zbog toga ne smije omalovažavati rad i medijski satanizovati bolnica i zaposleni u njoj“.

- Zaposleni u psihijatrijskoj bolnici rade jedan od najtežih poslova u okviru zdravstvenog sistema. Većina i ako doživi penziju ode narušenog zdravlja, često bez riješenog stambenog pitanja – rekao je Čabarkapa.

On tvdi da osoblje u ovoj zdravstvenoj ustanovi nema gotovo nikakvu zaštitu, jer obezbjeđenje postoji samo na Sudskom odjeljenju, a bolnica nikada nije imala ni pravu ogradu.

- Bilo je, nažalost, više prijava napada i povređivanja medicinskih tehničara od pacijenata, što zaposleni dostojanstveno podnose, pa im medijsko isticanje pojedinačnog slučaja, kao što je ovaj nedavni teško pada. Samo zahvaljujući ogromnom iskustvu i stručnosti osoblja u bolnici se ne dešavaju teži ekcesi ili nesrećni slučajevi, kojih ima svuda u svijetu, pa i u daleko opremljenijim i modernijim ustanovama ovog tipa – istakao je Čabarkapa.

U mišljenju o ovom predmetu Šućko Baković je napisao da Uprava Specijalne bolnice za psihijatriju Kotor treba, bez odlaganja, da preduzme mjere za utvrđivanje odgovornosti glavnog medicinskog tehničara, koji je u martu prošle godine zlostavljao šest pacijenata na način što ih je udarao nogom u zadnjicu, šamarao ih i udarao svežnjem ključeva po glavi, a jednog je udarao nogom u predjelu potkoljenice.

Komentari: 2

@

12. 01. 2018 - 08:31

SA KIM SI ONAKAV SI!
dojcland iber ales

12. 01. 2018 - 10:52

Bezi tebra za Njemacku tamo placu za med. personalom al ne kazuj nikome za ovaj slucaj .
Novi komentar