Zakazano suđenje za ubistvo Jovana Kosaća

Baošiću se ponovo sudi 28. februara

Ponovljeno suđenje Dragoju Baošiću koji se tereti da je 14. septembra 2014. godine u diskoteci ,,Kaza“ u Igalu ubio Jovana Kosaća zakazano je za 28. februar. Proces će voditi sutkinja Višeg suda Vesna Moštrokol. Prvostepenom presudom Baošić je osuđen na deset godina i deset mjeseci, ali je Apelacioni sud ukinuo odluku i vratio na ponovno suđenje.


Objavljeno: 12. 01. 2018 - 07:15 Promjenite veličinu teksta: A A A

Istom presudom Dragan Bigović je osuđen na desetomjesečnu robiju, jer je pomogao Baošiću da pobjegne nakon ubistva.  Prema navodima prvostepene presude, sud je odbacio stav Tužilaštva da je ubistvo počinjeno sa umišljajem. Vijeće sudija Višeg suda ranije je ocijenili da je okrivljeni Baošić 14. septembra 2014. oko 01.30 časova u Igalu u diskoteci ,,Kaza“, prekoračenjem nužne odbrane ispalio više hitaca prema Kosaću.

Kako piše u optužnici, Baošić je iz pištolja u Kosaća ispalio više projektila. Hici su žrtvu pogodili u stomak i grudi i nanijete su mu teške tjelesne povrede od kojih je nastupila smrt. Do pucnjave došlo je oko 01.30 sati u diskoteci ,,Kaza“ kada je  Kosać kao radnik obezbjeđenja pokušao da zabrani ulazak braći Bigović. Kosać je preminuo u Opštoj bolnici u Meljinama. Dragoje Baošić nakon ubistva bio je u bjekstvu sedam dana.

Komentari: 0

Novi komentar