Tramp na Tviteru otkazao posjetu Londonu

Predsjednik SAD Donald Tramp otkazao je posjetu Londonu tokom koje je trebalo da otvori novu američku ambasadu u Velikoj Britaniji koja je, kako je ocijenio, još jedna loša odluka njegovog prethodnika Baraka Obame.Objavljeno: 12. 01. 2018 - 11:23 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Putovanje u London otkazujem zbog toga što nijesam veliki fan administracije Obama koja je prodala najljepšu ambasadu na najboljoj lokaciji u Londonu za "kikiriki" i to da bi izgradila na udaljenijoj lokaciji novu, za 1,2 milijarde dolara", napisao je Tramp na Tviteru.

Tramp je kratko naveo: "Loš posao. Htjeli su da presečem vrpcu. NE!".

Trampova posjeta bila je planirana za februar. Britanska štampa navodi da se očekivalo da bi američkog predsjednika u Londonu dočekale demonstracije protivnika njegove politike.

Podsjetimo, nedavno je Tramp retvitovao britanski desničarski pokret, zbog čega je opozicija zahtijevala da se povuče poziv za njegovu posjetu.

Reason I canceled my trip to London is that I am not a big fan of the Obama Administration having sold perhaps the best located and finest embassy in London for “peanuts,” only to build a new one in an off location for 1.2 billion dollars. Bad deal. Wanted me to cut ribbon-NO!

 

Komentari: 0

Novi komentar