Sahranjen u Splitu

Oproštaj od Predraga Lucića (FOTO)

Ugledni novinar, jedan od osnivača Feral Tribjuna, pisac i reditelj Predrag Lucić sahranjen je u Splitu, gdje je na groblju Lovrinac ispraćen uz pjesmu "Always look on the bright side of life", Montija Pajtona.
Objavljeno: 12. 01. 2018 - 14:52 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako javlja Indeks, hiljade ljudi iz svih krajeva Hrvatske stigli su u Split na posljednji ispraćaj Predraga Lucića, koji je preminuo 10. januara u 53. godini.

Uz porodicu i prijatelje, prisustvovali su kolege i poštovaoci, među njima glumac Rade Šerbedžija, predsjednik Socijaldemokratske partije Davor Bernardić i predsjednik Srpskog nacionalnog veća Milorad Pupovac.

U oproštajnom govoru novinar i uz Lucića jedan od osnivača Feral tribjuna, Boris Dežulović rekao je da je siromašan jezik koji nema riječi da bi opisao Lucića.

lucic1

"Siromašan je jezik koji za tebe nema riječi. Zato što si prevelik i 'predrag' za jedan ljudski život. U jeziku u kojemu živimo nema imenice za 'našega tebe'", rekao je Dežulović.

"Nazvali bismo te najboljim prijateljem, ali ti nijesi samo više od toga, ti si naprosto nešto drugo. Nazvali bismo te rođenim bratom, ali ti nijesi samo više od toga, ti si jednostavno nešto drugo. Nazvali bismo te još kojekako drugačije, ali nije za ovu priliku nazivati te bilo kako. Ti si nešto neizrecivo", istakao je Dežulović.

"Otišao si prerano... S tobom je teško, bez tebe preteško. Mjesecima si nas pripremao na ovo, ali ipak nije lako", oprostio se od od prijatelja u suzama Boris Dežulović.

lucic2

Stari most u Mostaru osvijetljen je likom Predraga Lucića. Predrag Lucić je rođen 1964. u Splitu, gdje je umro poslije teške bolesti.

Jedan je od osnivača i kreatora Feral tribjuna, a pokrenuo je i uređivao i Feralovu biblioteku. Bio je dugogodišnji kolumnista Radija Slobodna Evropa, a od ljeta 2009. u riječkom Novom listu pisao je dnevnu kolumnu pod naslovom "Trafika".

Objavio je "Greatest shits - antologiju savremene hrvatske gluposti", u koautorstvu s Borisom Dežulovićem 1998. godine, "Haiku, haiku, jebem ti maiku" 2003, knjigu lirike "Ljubavnici iz Verone" 2007, čitanke "San Cu na prozorčiću" 2009. godine, "Bezgaća povijesne zbiljnosti" 2010, i "Gusle u magli" 2013. godine.

lucic3

Od 2007. zajedno je sa Borisom Dežulovićem nastupao u pjesničkom kabareu "Melodije Bljeska i Oluje".

Nagradu "Judita" Splitskog ljeta, za umjetnička dostignuća u dramskom i muzičkom programu, dobio je prošle godine za dramu "Aziz".

Foto: Agencija Anadolija

Komentari: 0

Novi komentar