Misterija poslije pljačke u Parizu

Kako su pobjegli lopovi?

Spektakularna pljačka zlatare u luksuznom pariskom hotelu Ric-Karlton je i dalje tema svjetskih medija.
Objavljeno: 12. 01. 2018 - 20:49 Promjenite veličinu teksta: A A A

Petorica maskiranih pljačkaša su pod fantomkama, naoružani sjekirama i vjerovatno vatrenim oružjem upali u hotel i ukrali nakit vrijedan četiri miliona eura.

Trojica pljačkaša, koji su uletjjeli u zlataru Reza, uhapšeni su pri pokušaju bijega iz hotela, dok su dvojica, koji su se nalazili na zadnjem izlazu, čekajući saradnike, uspjela da pobegnu.

Begunci su izgubili jedan džak s nakitom, ali nije jasno kako su izbegli jake snage policije koje su stigle na lice mesta odmah po dojavi da je pljačka u toku. 

Prema jednom izvještaju, pobjegli su motorima, a mediji navode i da je jedan koristio motor, a drugi automobil. 

Potvrđeno je da su pljačkaši iz pariskog kvarta Sen Deni, a pretpostavlja se da su sitni kriminalci koji su poslati da bi skupili novac za teroriste. 

Svjedoci pričaju o potpunoj panici koja je nastala u hotelu, pomislili su na teroristički napad, a i u okolim objektima na Plas Vendomu su proglašene uzbune. 

“Vidjela sam muškarce sa pištoljima i onda je moj jedini cilj bio da izađem odatle. Izašla sam kroz bar, pobjegla sam, trčala sam i trčala, našla sam se u podrumu i nastavila sam da trčim, iako nisam znala gdje se nalazim. Nisam znala šta se dogodilo, mislila sam da se radi o napadu“, rekla je djevojka koja se našla u hotelu Ric. 

Jedan od izvora iz policije je naveo da je hotel Ric mjesto gdje svoj nakit izlažu svjetski poznati zlatari, a nalazi se svega nedaleko od zgrade Ministarstva pravosuđa, koju naoružani vojnici čuvaju 24 sata.

 

Komentari: 0

Novi komentar