Nije po želji destičara

HRT skinuo još jedan nepodoban film, ovog puta sa Nebojšom Glogovcem

Hrvatska radio-televizija skinula je sa programa film "Ustav Republike Hrvatske" u kojem jednu od glavnih uloga igra Nebojša Glogovac, piše "Indeks".  
Objavljeno: 12. 01. 2018 - 21:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako navode, time je nastavljeno "uklanjanje filmova na javnoj televiziji koji nisu po želji veterana i desničara". 

Inače, ratni veterani i udovice poginulih veterana u četvrtak uveče protestovali su pred zgradom HRT-a zbog filma “Ministarstvo ljubavi” Pave Marinkovića. 

“Indeks” piše da je HRT ipak odlučio da pusti taj film, ali u kasnonoćnom terminu. 

Film Rajka Grlića "Ustav Republike Hrvatske" koji je dobio tridesetak inostranih i domaćih nagrada bio je predviđen za emitovanje 18. januara na HRT2. 

"Priča o četvoro ljudi koji žive u istoj zgradi i zaziru jedni od drugih jer se razlikuju po imovinskom statusu, seksualnim navikama, nacionalnosti i vjeri, pa verovatno nikada ne bi međusobno prozborili da ih nesreća na to ne najtera i učini da budu zavisni jedni od drugih. Mučno i bolno oni lagano počinju da se otvaraju i međusobno prepoznaju kao ljudi", stajalo je u najavi filma. 

Glavni lik Vjekoslav Kralj, kojeg igra Nebojša Glogovac, jeste desničar proustaških tendencija koji mrzi Srbe, ali on je usput homoseksualac i oblači se kao žena. 

"Indeks" navodi da će umjesto tog filma gledaoci HRT-a moći da u četvrtak gledaju "apolitičnu komediju Dalibora Matanića ‘Majstori’".

Komentari: 1

Objektivni

12. 01. 2018 - 23:19

I sad neko kaze da Srbi i Hrvati nijrsu braća . Nema na kugli zemaljskoj dva bliza stvorenja od srpskog i hrvatskog nacionaliste . Blizanci . Jednojajcani .
Novi komentar