Suđenje za učešće u organizaciji ubistva Borete i Zečevića

Optuženi negiraju zločin, DNK Bulatovića na kacigi

Srpski državljanin Miljan Bulatović i Vladimir Šmanja iz Banjaluke juče su u podgoričkom Višem sudu negirali učešće u organizaciji likvidacije Budvanina Đorđa Borete i slučajne žrtve Dragana Zečevića, 7. decembra 2016. godine. Sudski proces vodi sutkinja Biljana Uskoković.
Objavljeno: 13. 01. 2018 - 06:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Pored Bulatovića i Šmanje, optužnicom za ubistvo Borete i Zečevića obuhvaćeni su Budvanin Vasilije Rafailović, koji je označen kao organizator kriminalne grupe, i članovi Ratko Vušović iz Budve i Bjelopoljac Ivan Cicmil koji su u bjekstvu.

Istražitelji su, kako se navodi u optužnici, pronašli DNK optuženog Bulatovića na kacigi koja je sa motorom bila sakrivena u iznajmljenoj garaži u Potkošljunu. U kacigi je bio i ključ na kojem su takođe tragovi optuženog Bulatovića, piše između ostalog u aktu tužilaštva.

- Nijesam bio član nikakve kriminalne organizacije niti poznajem bilo koga iz optužnice osim Šmanje sa kojim sam dugogodišnji prijatelj. Nijesam poznavao ni pokojne Boretu i Zečevića – kazao je optuženi Bulatović.

Zakup garaže

On je naveo da već dugo radi u Agenciji za nekretnine koju je nekada vodio sa kumom Šćekićem. Nakon kumove pogibije, Bulatović navodi da je nastavio posao izdavanja stanova ali i sa poslom fitnes instruktora kojim se ranije bavio.

Bulatović je kazao da ga je početkom 2016. telefonom pozvala osoba koja se predstavila kao Đole ili Đuro.

- Pitao me da li mogu da mu nađem garažu koju bi zakupio, što sam i uradio – kazao je Bulatović. On je naveo da se za pomoć obratio Šmanji koji je radio kao konobar.

- Šmanja je zbog prirode posla kojim se bavio znao dosta ljudi a i bio mi je dužan 500, 600 eura koje sam htio da prebijem sa njim preko ovog posla. Šmanji sam rekao da je garaža za mene - kazao je Bulatović.

Poslije nekoliko dana osoba koja je htjela da iznajmi garažu se javila Bulatoviću koji mu je tom prilikom kazao da je pronašao traženi prostor i da zakup za godinu iznosi 700 eura.

- Iznajmljivanje je iznosilo 600 eura za godinu, ali ja sam rekao da je cijena 700 eura. Moja zarada je bila 100 eura - ispričao je Bulatović.

On je naveo da je osobi koja ga je zvala telefonom pokazao gdje se nalazi garaža.

- To je jedini put da sam bio u blizini garaže. Nijesam ni ulazio unutra već sam rekao da je garažno mjesto treće u redu. Tada sam od zakupca uzeo 400 eura. Rekao mi je da će se javiti za mjesec da mi da ostatak novca – ispričao je Bulatović.

Poslije nekog vremena, kako objašnjava, neko ga je pozvao i pitao da li garaža može da se pregradi.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Foto: M. Babović

Komentari: 0

Novi komentar