Poslanik EP Jozo Radoš

Skupština ne smije biti talac DF-a

Predstavnik Hrvatske u Evropskom parlamentu poslanik Jozo Radoš smatra da je nedavna sjednica Parlamentarnog odbora za stabilizaciju i pridruživanje koja je održana u crnogorskom parlamentu, kojoj su prisustvovali i poslanici Demokratskog fronta, primjer kako sastanak međuparlamentarne delegacije - ne bi trebalo da izgleda.
Objavljeno: 13. 01. 2018 - 06:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Nije bilo prostora za ozbiljnu raspravu niti po jednoj tački dnevnog reda. Kompletno vrijeme je pojela opozicija koja se vratila i optuživala sve, vrlo grubo, uključujući i izvjestioca Čarlsa Tanoka, tako da prostora za konstruktivnu raspravu oko ključnih pitanja nije bilo - rekao je Radoš u razgovoru za Pobjedu.

Radoš, koji je prisustvovao sjednici, kazao je da ponašanje DF-a u Skupštini nije način na koji bi parlament trebalo da funkcioniše.

- Smatram da ovakve sjednice i zasijedanje Skupštine Crne Gore ne smiju funkcionisati tako da budu taoci jedne političke skupine koja je odlučila da se vrati u parlament – kaže poslanik EP.

On smatra da zbog ponašanja dijela opozicije nijesu prihvaćene zajedničke preporuke POSP-a i ističe da to ne smije biti pravilo.

- Moglo se ozbiljnije ući u raspravu, ali gospoda iz opozicije samo su željela optužiti sve, koga su stigli. Prostora za argmentovanu raspavu nije bilo. Kad se na takav način vode i redovne sjednice Skupštine, onda to nije dobar način komunikacije, jer se procesi u parlamentu zasnivaju na argumentovanoj raspravi, a ne samo na međusobnom optuživanju, poručio je Radoš.

Komentarišući činjenicu da je takozvana građanska opozicija i dalje van parlamenta, Radoš kaže da je napuštanje skupštinskih klupa i bojkot riskantan korak.

- Kada jednom napustite parlament onda se teško vratiti. Zato smatram da je za dobro Crne Gore bolje da se vrate u parlament, pa makar suočeni i sa teškim optužbama, a sve u nadi da će se djelovanjem u parlamentu ublažiti zategnuti odnosi i da će ta komunikacija postati malo uljudnija – rekao je sagovornik Pobjede.

Govoreći o najboljem načinu pristupanja Crne Gore Evropskoj uniji, Radoš kaže da je pristup regate po kojem se napredak svake zemlje mjeri prema vlastitim postignućima bolji način od tzv „paket“ pristupa, iako je, priznaje, na početku procesa zagovarao zajednički pristup.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 7

svratak

13. 01. 2018 - 07:58

Kako je moguće da izdajnici primaju platu od drzave Crne Gore
Dana

13. 01. 2018 - 12:57

Godinu dana su primali plate a nisu radili svoj posao, vec lajali protiv drzave i pripremali joj zlo. A sada se vrate i misle da mogu kako hice, kako da ne.
Tarik

13. 01. 2018 - 14:46

DF se ocito jos nije navikao na skupstinske klupe nego se ponasa kao da je na ulici, ali pokusaj da sjednicu iskrompromituju sebi su gore napravili!
Kosta

13. 01. 2018 - 14:48

To su oni namjerno napravili a ovako kad su sjendice skupstinske oni su manji od makovog zrna ali zato uredno primase platu za ove dana i mjesece bojkota, kako se tu ne pobunise pa da kazu dajte drugima kad mi vec ne dolazimo na posao ali ne kad su pare nece se zeznut !
Taske

13. 01. 2018 - 14:55

Df je organizacija koja na apsolutno svaki nacin pokusava da opstruira rad institucija sistema..
Sorela

13. 01. 2018 - 14:56

Sve bi bojkotovali samo ne novac iz drzavne kase drzave koju ne priznaju..
Gospon Radoš...

14. 01. 2018 - 10:42

...znate kod nas u Crnoj Gori je u modi ;cetnistvo i zelenastvo/pandam vasemu ustasstvu u ekspanziji...ako je vjerovati eks presedniku ND Hrvacke Stipi Mesicu..._!!! Dobro je sto brinete o nama/ali nije dobro sto ne brinte o osobenom necistom dvoristu..trijemu......
Novi komentar