Cetinje i dalje bez vlasti

Novi gradonačelnik „čeka“ predsjedništva DPS-a i SD-a

Predsjedništva DPS-a i SD-a trebalo bi narednih dana da usaglase kadrovska rješenja koja će činiti cetinjsku vlast i ko će biti novi gradonačelnik – saznaje Pobjeda. Kako nam je nezvanično rečeno, DPS čeka partijskog lidera Mila Đukanovića da se vrati iz inostranstva, nakon čega će biti održana sjednica Predsjedništva.
Objavljeno: 13. 01. 2018 - 06:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Zvanično o ovoj temi nije htio da govori politički direktor DPS-a Tarzan Milošević, već je Pobjedu uputio na predstavnike pregovaračkog tima Daliborku Pejović i Jovana Martinovića. Oni se, međutim, nijesu javili na Pobjedine pozive.

Vlast u prijestonici vršiće DPS, sa 16 odbornika, i Socijaldemokrate, koje imaju dva odbornička mjesta. Socijaldemokrate su u pregovaračkoj platformi potencirale da im rukovodeće pozicije nijesu prioritet, već „program i način rješavanja brojnih izazova u kojima se Cetinje nalazi“.

Iako još nema konačnog dogovora o kandidatu za gradonačelnika, u medijima se pominjalo ime Aleksandra Kašćelana, člana cetinjskog odbora DPS-a, ali i Oskara Hutera, Borislava Prlje, Borislava Pravilovića, Miloša Ražnatovića i Sretena Mrvaljevića.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 3

Cetinje

13. 01. 2018 - 08:55

Izvor analitike ocigledno nema prave iskaze,niko nije moga uticat da Bogdanovic ode naravno ukazano mu je povjerenje da bude ministar.A ne sto neka boranija sa 500 glasova nije bila za.to da on ostane.
Smijesno

13. 01. 2018 - 12:50

Presmijesan tekst i sto se tice kandidata i sto se tice Bogdanovica. Zamislite gluposti da neko nekoga nije htio za Gradonacelnika, a prihvatio za Ministra. O ovome se znalo i prije 3 mjeseca. Nek mu bude srecno, ZASLUZIO je
Cetash

13. 01. 2018 - 22:23

Bogdanovic je rodjeno gospoce za sve njih. Tek ce da vide sto je bio za Cetinje, nek prodje malo vremena
Novi komentar