Duško Marković

Odličan start zimske sezone (VIDEO)

Da je zimska turistička sezona odlično počela ocijenio je predsjednik Vlade Duško Marković, tokom posjete Žabljaku. Premijer je najavio da će do 2020. u zimski turizam biti uloženo više od 60 miliona eura, te da će to rezultirati kvalitetnijom ponudom, novim investitorima, radnim mjestima, što će sve zajedno uticati na ekonomiju i kvalitet života na sjeveru.

Objavljeno: 13. 01. 2018 - 16:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

U susret zimskoj turističkoj sezoni, nadležni organi i preduzuća, koja se bave turizmom uradili su sve što je neophodno, poručio je premijer Duško Marković. Kako ističe, na Žabljaku i u Kolašinu obnovljen je dio infrastrukture koji se tiče žičara, staze su dobro pripremljene, a putevi do ski centara su prohodni.

–  To je rezultiralo odličnim početkom sezone izvarendnom posjećenošću za vrijeme praznika. Danas na Žabljaku vidimo de se sezona nastavlja. Ovo će nam samo biti dodatni podseticaj da politike koje smo započeli realizujemo u što kraćem roku – kazao je premijer.

Prema informacijama sa kojima raspolaže TO, na  Žabljaku boravi 800 gostiju.

– To je u odnosu na prošlu godinu bolje za nekih 40 odsto – kazala je direkotrica TO Žabljak, Vanja Šarović.

Još kvalitetniju ponudu, najavljuje i premijer, koji kaže da će do 2020. u turizam biti uloženo preko 60 miliona eura.

  Kada je posrijedi Žabljak raspisali smo tender za izradu nove žičare 6sjeda i novih staza u dužini 4km. I naravno ono šta radimo i u Kolašinu i Mojkovcu i Bijelom Polju nam govori da ćemo do 2020. na tom prostoru uložiti preko 60 miliona eura. I imati kvalitetnu zimsku i ljetnju ponudu, da ćemo imati nove investitore, koji će graditi hotele, otvarati nova radna mjesta i vjerujem da će to biti snažan podsticaj našoj ekonomiji i kvalitetu života na sjeveru.

Sezona ne samo što je dobro krenula, već će prema riječima turističkih radnijka, dobro i nastaviti, sudeći po rezervacijama i najavama.

 

 

 

 

Komentari: 0

Novi komentar