SRBIJA – KOSOVO

Nastavak dijaloga Beograda i Prištine u utorak

Tehnički pregovori Beograda i Prištine biće nastavljeni u utorak u Briselu, nakon 13 mjeseci pauze.
Objavljeno: 13. 01. 2018 - 18:53 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako prenosi Tanjug, srpsku delegaciju predvodiće direktor Kancelarije za Kosovo i Metohiju Marko Ðurić.

Na trodnevnom sastanku teme će biti primjena postignutih sporazuma, Zajednica srpskih opština, kao i sloboda kretanja i pravosuđe.

Vođa prištinske delegacije Avni Arifi najavio je prethodno da će u utorak u Briselu biti nastavljen dijalog Beograda i Prištine na tehničkom nivou.

RTS je prenio da je Arifi medijima na albanskom jeziku rekao da su u Prištini počeli pripreme za trodnevni sastanak sljedeće nedelje.

"U narednim danima ćemo imati više informacija u vezi ovog susreta", dodao je Arifi.

Navodi se da je Arifi objasnio da će dijalog sa Beogradom voditi kosovski predsjednik Hašim Tači, a da će kosovska vlada imati veću ulogu u sprovođenju postignutih sporazuma.

Arifi je u petak imenovan za vođu prištinske delegacije u dijalogu sa Beogradom na tehničkom nivou, a prije njega tu dužnost obavljala je Edita Tahiri.

Komentari: 2

Guest_3278

13. 01. 2018 - 21:02

Mozete li da prestanete da pisete o Srbiji svaki drugi clanak?? Ovo je Crna Gora I nadjite nesto u njoj I o njoj da pisete, KOGA boli briga za srbiju ( KOJA bi nas zapalila sve da moze) I sta SE u njoj desava??!! Dosta .
@

15. 01. 2018 - 10:25

Sad ne pisu o drzavi Srbiji nego drzavi Kosovo i ja mislim da bi Ristun trebalo da bude nesto kao pomiritelj i posrednik.POMIRITELJ HAHAHAHAH
Novi komentar