Program zaštite i očuvanja kulturnih dobara

Ministarstvo kulture Crne Gore podržalo projekte KC Kotor

U okviru Programa zaštite i očuvanja kulturnih dobara za 2018. godinu, Ministarstvo kulture Crne Gore je Javnoj ustanovi Kulturni centar “Nikola Đurković” Kotor odobrilo dva projekta, u ukupnom iznosu od 6.000 eura.
Objavljeno: 15. 01. 2018 - 15:03 Promjenite veličinu teksta: A A A

Projekti koji su podržani su ''Bokeljska noć''; u iznosu od 5.000 i ‘’Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS; u iznosu od 1.000 eura.

Kako je saopšteno, realizacijom projekta ''Bokeljska noć''; Ministarstvo kulture Crne Gore će sufinansirati ovu jedinstvenu manifestaciju, koja predstavlja nematerijalno kulturno dobro od nacionalnog značaja. 

''Projekat ’’Stručno usavršanje bibliotekara za rad u platformi COBISS; podrazumjeva stručnu edukaciju bibliotekara Gradske biblioteke i čitaonice Kotor za rad u platformi COBISS3, tj. pohađanje kurseva COBISS/Fond serijske publikacije i COBISS3 / Napredni. Realizacijom ovog projekta bićemo u mogućnosti da korisnicima Biblioteke pružimo uslugu pretraživanja elektronskog kataloga serijskih publikacija i personalnih bibliografija naučnika i istraživača'' navodi se u saopštenju.

Komentari: 0

Novi komentar