Apelacioni sud preinačio presudu

Obradović osuđen uslovno

Direktor Direkcije za željeznicu Nebojša Obradović osuđen je tri mjeseca uslovno na dvije godine jer je, prema stavu suda, zloupotrebom položaja oštetio budžet za 949,25 eura, kada je novcem iz državne kase platio održavanje dva politička skupa Socijaldemokrata.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 06:35 Promjenite veličinu teksta: A A A

Obradović uslovnu kaznu neće odslužiti ukoliko za dvije godine ne počini krivično djelo. To je odluka Apelacionog suda koja je uslijedila nakon razmatranja žalbi, pa je presuda Višeg suda kojom je Obradović osuđen na tri mjeseca zatvora preinačena.

- U postupku donošenja pobijane presude, a ni u samoj odluci nijesu počinjene povrede procesnog i materijalnog zakonika na čije postojanje drugostepeni sud pazi. Sadržina presude je u potpunosti sačinjena u skladu sa odredbama ZKP kojima je ona uređena - piše u obrazloženju Apelacionog suda.

Kako se navodi, ispitujući presudu u dijelu odluke o izrečenoj kazni, drugostepeni sud je našao da su žalbe optuženog i njegovog branioca osnovane.

- S obzirom na propisanu kaznu zatvora za krivično djelo za koje je optuženi oglašen krivim, od šest mjeseci do pet godina, djelo koje je optuženi počinio predstavlja lakše krivično djelo. Prvostepeni sud je kao olakšavajuće okolnosti vidio to da je optuženi porodičnan čovjek, otac dvoje maloljetne djece i da ranije nije osuđivan, što je odraz njegovog pozitivnog ponašanja i vladanja u društvu - piše u obrazloženju odluke.

Prema navodima prvostepene presude, okrivljeni Obradović je kao uredne prihvatio dvije fakture hotela „Ramada“ kojima se obavezao da plati iznose od 560 i 389,25 eura za uslugu održavanja dva skupa u konferencijskoj Sali.

Komentari: 1

nik

16. 01. 2018 - 07:36

Ovo je dokaz da je pravosude u rukama politicara.Nije prvi put da se donose ovakve odluke i ako je dokazana sva krivica optuzenog ,ali da ne bi progovorio i da ba se zastiti ugled politickih uglednih gradana sve se oprasta .On ne moze vise da radi u drzavne institucije ni na odgovornim mjestima a i to ce biti oprosteno za cutanje a ovu kaznu na kraju ce platiti porezni obaveznici .Jos jedna cirkusna prestava za gradane je zavrsena
Novi komentar