Okončano suđenje Čoguriću

Tužilaštvo traži 40 godina robije

Tužilac Miloš Šoškić tražio je juče u završnim riječima da se Mašan Čogurić osudi na maksimalnu kaznu od 40 godina zatvora zbog ubistva braće Davorina (31) i Danijela Ćulafića (24), u lokalu ,,Moskva“ prije četiri godine.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 07:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

S druge strane, advokat Danilo Mićović, koji zastupa Čogurića, tvrdi da se radilo o nužnoj odbrani i da njegov klijent treba da se oslobodi krivice.

Čoguriću se u ponovljenom postupku sudi zbog ubistva braće Ćulafić pred vijećem suktinje Vesne Moštrokol, koja će novu presudu donijeti 26. januara.

Otežavajuće okolnosti

Tužilac Šoškić je u završnom izlaganju obrazložio zašto traži kaznu od 40 godina, navodeći da je svim dokazima tokom postupka utvrđena krivica optuženog.

- Odbrana da je postupao u nužnoj odbrani je opovrgnuta tokom postupka. Braća Ćulafić nijesu napala optuženog. Nikakvog napada braće nije bilo, a Davorin nije preduzeo nijednu radnju koja bi se mogla okarakterisati kao napad. Nema olakšavajuće okolnosti, a ne može se cijeniti ni Čogurićeva mladost, jer kao dvadesetjednogodišnjak nosio pištolj na javnom mjestu - kazao je tužilac Šoškić.

On je ocijenio da je otežavajuća okolnost to što je optuženi ubio dvije mlade osobe a nije izrazio kajanje.

- Ne treba zanemariti ni tugu porodice Ćulafić i da se ta patnja ne može okončati. Jedina kazna je 40 godina, a i treba uzeti u obzir užas kroz koji su prošli - dodao je Šoškić.

(Opširnije u današnjoj Pobjedi)

Komentari: 0

Novi komentar