U Kosovskoj Mitrovici

Ubijen Oliver Ivanović

Lider Građanske inicijative "Sloboda, demokratija, pravda" upucan je jutros ispred kancelarije u Kosovskoj Mitrovici. On je podlegao povredama, kazao je za portal Kossev njegov advokat Nebojša Vlajić.

Objavljeno: 16. 01. 2018 - 09:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ranjen je sa četiri metka u grudi i u besvjesnom stanju je prebačen u bolnicu u Kosovskoj Mitrovici na reanimaciju.

Ivanović je podlegao je povredama, potvrdio je za portal KoSSev njegov advokat Nebojša Vlajić.

"Reanimaciju su pokušali i najbolji mitrovički ljekari, čak i profesori koji su se iz Beograda zadesili ovdje, ali ništa nisu mogli da učine", rekao je Vlajić.

Sjeverni deo Kosovske Mitrovice blokirale su jake snage Kosovske policije koje tragaju za osobom koja je pucala na lidera Gradjanske inicijative SDP. Prostor oko sedišta stranke je blokiran.

Po navodima svjedoka, Ivanovića je ispred zgrade u kojoj su stranačke prostorije ugledala prolaznica poslije čega je ubrzo stigla Hitna pomoć.

Policija je ispred njegove kancelarije pronašla tri čaure, potvrdila je Ksenija Božović iz njegove stranke za RSE.

Kosovska policija je u Kosovskoj Mitrovici na mjestu napada na Ivanovića našla "određene dokaze koji će se korisititi u daljem toku istrage", rekao je regionalni šef operative Kosovske policije Željko Bojić.

Bojić je agenciji Beta rekao da je jutros oko 9.15 sati u ulici Vojvode Putnika našla i zapaljeno vozilo za koje se sumnja da može biti povezano sa ubistvom Ivanovića. Po Bojićevim riječima, zapaljena "opel astra" je bila bez registarskih tablica.

Policija je odmah došla na mjesto napada gdje je uviđaj i dalje u toku.

Oliver Ivanović rođen je 1953. godine u selu Rznić kod Dečana.

Kada je 1999. godine formirano Srpsko nacionalno vijeće Ivanović je postao predsjednik njegovog Izvršnog odbora za sjeverno Kosovo. Sa tog mjesta smijenjen je 2001. godine. Kad su vlade SRJ i Srbije formirale Koordinacioni centar za Kosovo i Metohiju, postavljen za šefa Službe za ekonomski razvoj i rekonstrukciju.

Od 2008. nalazio se mjestu državnog sekretara u Ministarstvu za Kosovo i Metohiju. Bio je član Socijaldemokratske partije koja više ne postoji.

Početkom 2016. u Prištini je osuđen na devet godina zatvora zbog navodnih ratnih zločina koje je počinio nad kosovskim Albancima kao zapovjednik srpskih paravojnih formacija u Kosovskom ratu. U zatvoru je štrajkovao glađu. Pušten je da se brani sa slobode u aprilu 2017.

Instruktor je i međunarodni karate sudija. Bio je i predsjednik karate kluba "Trepča".

Oženjen je i otac tri sina.

Foto: Tanjug/AP/Bojan Slavković/File

Komentari: 7

Bokser Janko

16. 01. 2018 - 10:01

Amfilohije zbori i tvori.
R

16. 01. 2018 - 10:20

Žalosno, tužno i za svaku osudu, ali što drugo očekivati od jedne tako stvorene države i mentaliteta naroda koji živi u njoj.
Žika Guslar

16. 01. 2018 - 10:50

Šteta, pametan političar. Smetao je i Albancima i Srbima, baš zbog pameti i stavova kojima se suprotstavljao nacistima na obije strane. Kad je postao problem za Beograd, ovi se dogovore sa Albancima da ga uhapse, i oni ga uhapse... Nijesu mogli da ga osude, proces se pretvorio u glupost, morali da ga puste... A Oliver nastavio da pravi probleme, pa beogradska politička mafija prešla na učinkovitije mjere.
2 + 2 = ?

16. 01. 2018 - 11:11

Kome je to bilo u interesu da se nesrecni covjek ubije bas na dan kad su ponovo zapoceti prekinuti pregovori Beograda i Pristine ? Apel i peticija srpskih nacionalista i prozivanje srpskog predsednika da je izdajnik su bili medijska artiljerijska priprema za ovaj zlocin
Cg

16. 01. 2018 - 12:58

Koja tuga ljudi moji!!! Tuga do neba!!
Vasojević-Crnogorac

16. 01. 2018 - 21:09

Srbi (pogotovu srbijanska mafija na Kosovu) su rado svoje zločine na Kosovu pripisivali kosovskim Albancima! Strašan zločin u kafani Panda kod Peći, gdje su pobijeni 5 srpskih mladića, svi srbijanski mediji pripisali su Albancima! Poslije nekoliko godina, srbijanske paravojne formacije priznaju da su oni sami pobili svoje Srbe, a ne Albanci!! Gospodina Ivanovića su mrzeli Albanci, a još više Srbi!! Postoji šansa 99% da su ga sada ubili svoji, Srbi!!
Bjelopavlic

16. 01. 2018 - 23:32

Od ovoga ce da profitira iskljucivo Vucic...sad ce da dokaze Amfilohiju da je on zastitnik srba na Kosovu.Tako je dramaturski zaprijetio Kosovskoj policiji da ne smije uci na sjever Kosova, a ovi ga ne fermaju 2%...Malo ce dramaturski to da obradi na nekoj konferenciji...malo ce mu oci zasuzit, brada podrhtat i svi ce reci "da je on iskreni zastitnik Srba na Kosovu"...i na kraju vic - Dvije ovce sjede na livadi i vide da prolazi kamion sa reklamom "Ovcije meso" i jedna kaze drugoj "Jel ce ovi da nas kolju ?" - a druga joj kaze "Cuti budalo nije ovo teorija zavjere"...da nije tuzno, bilo bi smjesno.
Novi komentar