Let na liniji Istanbul – Madrid

Srzentić u avionu reanimirao putnicu

Turbulentan let na liniji Istanbul – Madrid, krajem prošle godine, gotovo je izvjesno, bio bi koban za jednu stariju putnicu kojoj je sat nakon uzlijetanja pozlilo, da u avionu nije bio i dr Zoran Srzentić, predsjednik Opštine Bar.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 10:09 Promjenite veličinu teksta: A A A

U trenutku kada su se stjuardese u avionu uspaničile vidjevši da putnica ne daje znakove života, dr Srzentić je priskočio u pomoć i uspješno je reanimirao.

O dramatičnom događaju sa srećnim krajem portal Mondo je saznao se slučajno, od sugrađanke poznatog hirurga i univerzitetskog profesora iz Bara koja je putovala istim avionom.

“Let sam dobro upamtila i zbog jake turbulencije tokom većeg dijela putovanja, naravno ponajviše zbog epizode sa reanimiranjem starije plavokose putnice sa punđom. U avionu Turkiš erlajnsa je bilo još nekoliko ljekara iz Bara, ali je u pomoć prvi priskočio Srzentić, uz koga je tokom reanimacije bila i njegova supruga Sonja, takođe ljekar (specijalista ginekologije,op.a)”, počinje priču za Mondo sagovornica koja nije htjela da otkrije identitet.

Prisjećajući se dramatične epizode tokom četvoročasovnog leta za Madrid, sagovornica je ispričala da je gradonačelnik Bara, čim je uočio da su se stjuardese uskomešale i shvatio da je putnici pozilo, prišao i spustio je u ležeći položaj na dva sjedišta i potom je naizmjenično masirao u predjelu srca i davao joj vještačko disanje.

“Kada je priskočio u pomoć stjuardese su bile zbunjene, ali je u tom trenutku jedna crnokosa dama koja je sjedjela nekoliko redova iza povikala na engleskom “on je doktor, pustite ga”, nakon čega su Srzentiću ostavili dovoljno prostora da reanimira putnicu. Sve je stojeći, sjedište iza posmatrala njegova supruga Sonja koja je takođe prišla da pomogne. Ne znam koliko je sve trajalo, ali se dobro sjećam da se sve završilo aplauzom kada se putnici povratila svijest”, ispričala je sagovornica.

Srzentić, je nakon uspješne reanimacije pokazao svoju ljekarsku legitimaciju osoblju aviona i ispisao izvještaj o pruženoj medicinskoj pomoći.

Komentari: 2

123

16. 01. 2018 - 10:40

savjesno, profesionalno, svaka čast.
Crmničanin...

16. 01. 2018 - 11:58

Svaka čast Doktore iz Sotonića, ali i nama bi trebala jedna reanimacija, samo ne s'vještačkim usta na usta...
Novi komentar