Ocijenio Amer Ramusović

Časopis Komuna postao brend o njegovanju baštine

Časopis Komuna, za prethodnih šest godina, izborio se da opstane na crnogorskoj medijskoj sceni i postao brend kada je riječ o njegovanju baštine, tradicije i običaja Crne Gore, ocijenio je direktor časopisa, Amer Ramusović.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 12:19 Promjenite veličinu teksta: A A A

Dugogodišnji novinari i entuzijasti Ramusović, Minja Bojanić i Voislav Bulatović krajem 2011. započeli su izdavanje časopisa "Komuna" koji se tematski bavi crnogorskom baštinom koja nije imala u medijima mjesto koje je pripada.

„Osnivanje jednog ovakvog časopisa, jedinstvenog u Crnoj Gori, okruženju, pa i šire, za cilj je imao prezentaciju i očuvanje svih segmenata prebogate baštine Crne Gore, i neprocjenjiva vrijednost crnogorskog nasljeđa“, kazao je Ramusović agenciji Mina.

On je kazao da je cilj projekta bio i potreba za jačanje medijskog pluralizma, a istovremeno doprinos lokalnih štampanih medija razvoju kulturne baštine koji su praktično u okruženju ugašeni. „A na sreću posljednjih nekoliko godina u Crnoj Gori doživljavaju renesansu“.

 Kuriozitet, kako je naveo Ramusović, predstavlja činjenica da je Komuna neprofitan i štampani medij koji se tematski značajno bavi svim aspektima crnogorskog naslijeđa, podstičući i afirmišući prvenstveno njegove neprocjenjive vrijednosti, valorizaciju, incirajući obnovu i zaštitu na području svih crnogorskih opština.

Prema njegovim riječima, do sada odštampanih 24 broja časopisa pokazuje opravdanost ovog projekta, jer se ogleda i u prezentovanju, između ostalog, obimnog graditeljskog nasljeđa na čitavom području Crne Gore iz raznih epoha i civilizacijskih uticaja koje posjeduju sve lokalne uprave.

„Za prethodnih šest godina časopis Komuna se izborio da opstane na medijskoj sceni Crne Gore i postao brend kada je riječ o njegovanju baštine, tradicije i običaja naše države, a ujedno postao prepoznatljiv u kulturnoj sferi za šta je dobio nepodijeljenu podršku od intelektulane i akademske javnosti sa svojim posebnim dizajnom i jedinstvenom koncepcijom“, kazao je Ramusović.

On je istakao da je prošla godina bila najuspješnija od osnivanja časopisa i izašla iz okvira granica Crne Gore, o čemu govore uspješna predstavljanja u Luksemburgu, Zagrebu i Sarajevu u organizaciji crnogorskih iseljenika i Udruženja koja okupljaju crnogorsku dijasporu.

Komuna je, kako je kazao, prepoznata po multikulturalnosti i eksponiranju tekstova iz istorije svih naroda koji žive u Crnoj Gore.

Komentari: 0

Novi komentar