Zbog spornih sudijskih odluka

Slovenci razmišljaju da napuste EP u Hrvatskoj!

Rukometna reprezentacija Slovenije zbog spornih sudijskih odluka na prvoj i drugoj utakmici u Hrvatskoj, razmišlja da napusti Evropsko prvenstvo.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 12:26 Promjenite veličinu teksta: A A A

Konačnu odluku će donijeti predsjedništvo Rukometne federacije Slovenije na čelu sa Franjom Bobincem, ali generalni sekretar nacionalnog tima, Goran Cvijević, najavio je rigorozne mjere.

- Ono što se događa u ovoj godini je otišlo preko granica zdravog ukusa. Mi ozbiljno razmišljamo o odlasku sa takmičenja, iako smo sa druge strane svjesni svih posljedica koje bi mogle dočekati naše sljedeće generacije. Potrebno je napraviti rez, do sada smo uvijek tiho i bez komentara pokušavali riješiti stvari, ali ovaj je put otišlo sve preko granice - rekao je Cvijević.

epsudijeodluka

Reprezentacija Slovenije se žalila na rasplet druge utakmice na Evropskom prvenstvu sa Njemčkom, koja je u okviru 2. kola C grupe u Zagrebu završena neriješenim rezultatom - 25:25 (15:10).

Šest sekundi prije kraja utakmice Slovenija je golom Blaža Janca povela s 25:24. Litvanski sudijski par Gatelis-Mazeika zatim je u samoj završnici utakmice nakon protesta njemačke klupe primijenio novo rukometno pravilo i nakon pregleda videosnimka Blažu Blagotinšeku, koji je u trenutku posljednjeg njemačkog napada bio manje od tri metra udaljen od sredine terena, pokazali crveni karton, a Njemačkoj dosudili sedemerac iz kojeg je postignut konačni rezultat - 25:25.

 

Komentari: 3

Kaj se zalijo Slouenci ?

16. 01. 2018 - 12:50

I njihov sudija navija za Nemacko kad igra z Srbijo kao i Litvanac . Enostavno morajo .
Sport i vitestvo

16. 01. 2018 - 14:46

Bruka za Evropsko prvenstvo, evropsku rukometnu organizaciju zajedno sa sudijskom, kao i za dva bijednika koji su tobože rukometne sudije. Zao mi je slovenacku reprezentaciju i hrvatskog organizatora prvenstva, ako Slovenija napusti prvenstvo. AKO TO URADE POTPUNO SU U PRAVU, JER BI TOM ODLUKOM ODBRANILI SPORT, VITEŠTVO U NJEMU I DOSTOJANSTVO LJUDI U REPREZENTACIJI...
Mrbeen

17. 01. 2018 - 08:47

Pravila postoje da bi se postovala i primjenjivala.
Novi komentar