Predsjedništvo Demokratskog fronta

DF: Ivanović je bio veliki patriota koji nije zaboravio Kuče

Demokratski front najoštrije osuđuje teroristički napad i likvidaciju Olivera Ivanovića, jednog od najistaknutijih političkih lidera Srba na Kosovu. 
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 12:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Pozivamo sve nadležne organe Srbije i predstavnike međunarodne zajednice, da odmah rasvijetle ovaj teroristički napad sa jasnim politčkim motivima i političkim posledicama, koji je direktno uperen protiv mira i stabilnosti cijelog regiona. Bili oni iz Srbije ili iz inostranstva”, kaže se u saopštenju Predsjedništva DF-a.

Oliver Ivanović je bio primjer istinskog patriote i čovjeka koji je čitav svoj život posvetio borbi za Srbiju i srpski narod na Kosovu i Metohiji.

“Oliver je bio naš iskreni prijatelj i saborac. Čovjek koji se čitav život borio za mir, demokratiju, pravnu državu i suživot Srba i Albanaca.

“Iako je bio čovjek mira, tolerancije , dijaloga, kada je ratni vihor zahvatio KiM, on nije bježao niti se krio , već je u najkritičnijim trenutcima za srpski narod na KiM, zajedno sa svojim saradnicima, stao na čelo odbrane svoga naroda i svoje države Srbije. Da nije bilo njega i njegovih saboraca, sjever KiM bi bio etnički čist: kao pravi Kuč stao je na branik svoga naroda i Kosova”, kaže se u saopštenju.

Oliver Ivanovic nikada nije zaboravljao svoje crnogorsko porijeklo i svoje Kuče i Podgoricu, gdje je rado doazio i bio sa svima nama, njegovim prijateljima, drag i poštovan gost. Nikada nije prekidao veze sa otadžbinom njegovih predaka, pa mu je i otac sahranjen u Crnoj Gori.

“Danas je njegova porodica, ovim bezumni , zlikovačkim aktom, izgubila svoj najčvršći oslonac, divnog, pažljivog i odanog supruga i roditelja i brata, Srbi na Kosovu i Metohiji svoga najboljeg sina kome je interes svog naroda i svoje Srbije bio iznad partijskih i ličnih interesa, mi njegovi prijatelji, sjajnog čovjeka i druga.  Srbija i Crna Gora će vječno čuvati uspomenu na tvoj nasmijani lik, na čovjeka koji je živio za svoj narod i otadžbinu i koji je za njih platio najveću cijenu. Demokratski front izražava najdublje divljenje za sve što je Oliver Ivanović uradio boreći se za svoje ideje i svoj narod”, zaključuje se u saopštenju.

Komentari: 7

Goran

16. 01. 2018 - 12:58

O ČEMU OVI LIKOVI PRIČAJU , ??? UBIRAJU POLITICKE POENE NAD TRAGEDIJOM COVJEKA !!!
@

16. 01. 2018 - 13:48

sad vise nemamo izbora nego da svi glasamo za DF jer Ivanovic koji je ubijen nikad nije zaboravio da ima prezimenjaka u Kucima.Nema moralne norme koju DF postuje samo da se spase od sudjenja.
Kicma

16. 01. 2018 - 13:09

Patriota moze bit ali ne rekoste da je osudjeni ratni zlocinac?Vam u DF sve neki ratni zlocinci i kriminalci postadose patriote i veliki prijatelji.Jos Radovic da ga proglasi za sveca ....
Marko Miljanov

16. 01. 2018 - 13:38

E sad nam ga valja osvetit .......................... !
DF-u

16. 01. 2018 - 14:25

Ne blatite pokojnika!
Zagor

16. 01. 2018 - 15:49

A cim ste ga vi iz DFa uzeli u usta ne treba pokojniku nista vise.Bas ste ga pozlatili.
prekomoracki

16. 01. 2018 - 17:25

vele kad je kosovo zahvatio ratni vihor nije bjezao i krio se... da ne ulazim u pojedinosti,o pokojniku sve najljepse. nego da pitam dje su tada bili nasi branioci kosova? jesu li ga branili na kosovo ili ga brane ka sto ga sad brane ahhahahha
Novi komentar