SNP

Joković: Vlast i dalje ugrožava stabilnost države

Aktuelna vlast i dalje ugrožava stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet Crne Gore, ocijenio je lider Socijalističke narodne partije (SNP) Vladimir Joković u razgovoru sa predstavnicima ODIHR-a.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 18:13 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je saopšteno iz SNP-a, delegacije ODIHR-a činili su zamjenik Šefa odeljenja za izbore Ričard Lapin i savjetnica za izbore Tamara Otišivili.

Navodi se da je Joković gostima poželio dobrodošlicu i izrazio želju da će OEBS uspješno obavljati misiju u toku narednih predsjedničkih izbora u Crnoj Gori.

„Posebno je izrazio zabrinutost povodom predstojećih izbora, u smislu neregularnosti koje su se dešavale i na prethodnim, naglašavajući da se mora zaustaviti korupcija i partijsko zapošljavanje, što je jedna od najdominantnijih izbornih manipulacija vladajuće koalicije, a sve u cilju jačanja demokratizacije društva“, kaže se u saopštenju.

Prema riječima Jokovića, nelegitimnost izbornog procesa 16. oktobra i održavanje takvog stanja i dalje destabilizuju Crnu Goru.

„Aktuelna vlast i dalje ugrožava stabilnost, sigurnost i ekonomski prosperitet Crne Gore“, kazao je Joković.

On je ocijenio da razmjena mišljenja u pravcu trenutne političke krize i bojkotu parlamenta „ostavlja prostora zaključku da će na predstojećim predsjedničkim izborima opozicija imati zajedničkog kandidata i da će opozicionim političkim djelovanjem doprinijeti neophodnim promjenama“.

„Sve to u cilju jačanja demokratskog razvoja i prosperiteta, kako bi država Crna Gora postala zemlja ekonomskog napretka, što je i u skladu sa Misijom OEBS-a u Crnoj Gori koja pruža pomoć zemlji domaćinu u sprovođenju reformi“, dodao je Joković.

Komentari: 7

Beranac

16. 01. 2018 - 18:50

Jokovicu reci Dragoslavu da je trebao da ujedini opoziciju u Berane a ne da sklanja ljude iz drugih opoziciinih partija po cjenu da izgubi izbore da bi za parlamentarne trazio mjesto poslanika. Sebicnost i njega i Becica ce dovesti do nestanka Snp a Becica do vrtoglavog pada into u Beranama.
Koyot

16. 01. 2018 - 19:03

Ova vlast je upravo doprinijela stabilnosti kako drzave tako i regiona u velikoj mjeri. Uopste se ne slazem sa Vasim argumentima. Nijeste u pravu.
Lupetanje

16. 01. 2018 - 19:33

Joković kaže da vlast ugrožava stabilnost države. Da li je on pri zdravoj svijesti? Naime, na svim pripremnim mitinzima DF za ruski terorizam u 2016 uičesrtvovao je cijeli vrh SNP i dobar dio članstva. Pa nek se Jokovć zapita ko to ugrtožava CG.
Tesla

16. 01. 2018 - 20:04

Rece i osta ziv sto bi rekao nas narod.Kaze da vlada ugrozava stabilnost drzave? I to rece ucesnik na svim neredima u zadnjih 2 godine.A ne pominjem ostale stvari kao sto je davanje podrske osumnjicenim za pokusaj terorizma...Propali ste Jokovicu,politicki i ljudski.
Luka

16. 01. 2018 - 20:05

Mislim da vlast nije zajedno sa Rusijom surovala oko drzavnog udara kao sto su to tvoji Jokovicu!
Oliver

16. 01. 2018 - 20:07

Zna se ko je na optuzenickim klupama odlicno i bolje pazi ti tvoju partiju jer Becic voli da uzme kadar i sebi da ga prisvoji a tek glasove a idu na izbori.
Ranja

16. 01. 2018 - 21:43

Sto priča ovaj čovjek i ko je on uopste ?
Novi komentar