VLASI PORUČIO

Ubistvo protiv interesa Kosova

Kosovski analitičar i visoki funkcioner u bivšoj SFRJ, Azem Vlasi, kaže za TVCG da je ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba Olivera Ivanovića politički motivisano.
Objavljeno: 16. 01. 2018 - 20:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vlasi smatra da destabilizacija koju može pokrenuti današnji atentat u Kosovskoj Mitrovici, građanima Kosova nikako ne odgovara.

On kaže da među Albancima nije bilo nikakvog amoniziteta prema Ivanoviću, te da je vijest o ubistvo potresla cijelu kosovsku javnost.

"Nikome na Kosovu, ni institucijama ni narodu, ovo ne ide u prilog. Naprotiv, to je protiv interesa bezbjednosti i stabilnosti na Kosovu", ističe Vlasi.

On smatra da ubistvo Ivanovića ne može uticati na bezbjednost regiona, ali da može Kosova.

Analitičar iz Beograda Dušan Janjić upozorava da je ubistvo jednog od lidera kosovskih Srba, okidač za pokretanje nekih procesa.

"Ovo je ubistvo koje treba da pokrene šire procese. Ko je nešto naučio iz 90-ih prepoznaće da je to jedna mikro teritorija povezana sa Sandžakom, i na sjeveru Crne Gore i u tom dijelu Srbije, može se reći da ti procesi mogu dobiti šire dimentzije političkog i međuetničkog, pa i među vjerskog terorizma.", rekao je Janjić.

Komentari: 1

iseljimi vljasi

16. 01. 2018 - 22:15

Takombog ja cak vjerujem da je direktni izvrsilac Srbin. Ko je narucilac valjda ce se utvrditi.
Novi komentar