"Situacija na Kosovu stabilna"

Haradinaj: Da se ubistvo Ivanovića ne koristi u političke svrhe

Kosovski premijer Ramuš Haradinaj izjavio je da osuđuje ubistvo Olivera Ivanovića i pozvao da se ovaj zločin ne koristi za razne političke svrhe.
Objavljeno: 17. 01. 2018 - 09:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

On je to rekao u utorak uveče na konferenciji za novinare nakon održane sjednice savjeta za bezbjednost, na kojoj se razgovaralo o bezbjednosnoj situaciji na KiM, javlja RTK.

"Ivanović je bio aktivan u političkom životu, zato ovo ubistvo ima mjere političkih zloupotreba ili više od toga. Od trenutka kada smo saznali za ovu vijest, institucije su završile svoje obaveze prema zakonu na licu mjesta. Još uvijek se nalaze tamo. Mi osuđujemo ovaj zločin i svaki pokušaj da se isti zloupotrebi za političke svrhe od bilo koga", rekao je Haradinaj.

Haradinaj je dodao i da je ubistvo Ivanovića izolovan slučaj i da je situacija na Kosovu stabilna, prenosi Radio Slobodna Evropa.

"To ne znači da ne postoji rizik od mogućih terorističkih akata", kazao je on.

Haradinaj je ocijenio kao "prijeteću" izjavu načelnika generalštaba Vojske Srbije Ljubiše Dikovića koji je rekao da su Srbiji potrebne rakete sa dometom do 400 kilometara, prenosi portal Lajmi.

"Dakle, ovo je veoma prijeteće, s obzirom na to da Srbija namjerava da se naoruža raketama koje bi mogle da pogode mete na Kosovu," naveo je Haradinaj, dodajući da bi to bio dovoljan razlog da Priština ne učestvuje u dijalogu.

On je rekao da zbog toga kosovska strana ne bi trebalo da učestvuje u pregovorima.

Komentari: 0

Novi komentar