Epidemija

Ljekari i osobolje Urgentnog centra dobili male boginje

Oko 15 zaposlenih u Urgentnom centru KCS, među kojima su ljekari, medicinski tehničari i čistačice, oboljelo je od malih boginja, saznaje “Blic”.
Objavljeno: 17. 01. 2018 - 10:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

Epidemija morbila je u sve većoj ekspanziji, a sada su se na udaru našli i zaposleni u zdravstvu. Poslednji slučajevi zabeleženi su u Urgentnom centru.

- U pitanju su lekari i medicinsko osoblje koji rade i na prijemu, ali i oni koji su na različitim odjeljenjima Urgentnog centra - objašnjava izvor „Blica“, dodajući da su svi inficirani isključeni iz kolektiva. Oni su na kućnom liječenju i njihovo stanje se prati.

Međutim, još nije poznato kako su se radnici zarazili.

- Nije izvjesno da je do zaraze došlo na radnom mjestu, pošto se na Urgentnom sprovode mere intenzivne zaštite. Male boginje se veoma lako prenose pa je bilo ko od zaposlenih mogao da se zarazi bilo gdje i da ih praktično donese na posao - objašnjava naš izvor.

Nekoliko zaposlenih zdravstvenih radnika koji su oboljeli od morbila, izliječeni su i vratili su se svojim redovnim radnim obavezama, rečeno je "Blicu" u Kliničkom centru Srbija.

- Od novembra mjeseca 2017. godine do danas morbili su dijagnostikovani kod ukupno 13 zaposlenih u Kliničkom centru Srbije. Svi oboljeli zdravstveni radnici su pod nadzorom ljekara i pod odgovarajućom terapijom, stabilnog opšteg stanja - kazao je izvor Blica.

Komentari: 2

Mila

17. 01. 2018 - 12:19

A sta je sa njihovim vakcinama?...kad je tolika hajka za decu, sta je sa ovima sto im mmr nije ni postojao kao vakcina uopste, a kamoli kao "moranje"?
dragi

18. 01. 2018 - 19:51

da su prelezali kao deca te "smrtonosne male boginje "kao ostala deca..ne bi im sad bilo kriticno..samo unistavate decu sa tim koktelima vakcina ..pre 20 vakcina se primalo danas 80 sa revakcinama..unistavate decu..da li vakcine dobro donose? ..samo bolesti..informisite se
Novi komentar