Javni servis

LEKOVIĆ: Udar menadžmenta na moju profesionalnu čast i dostojanstvo

Urednik emije “Okvir” Zoran Leković obratio se javnosti saopštenjem u kome kaže da je menadžment Javnog servisa izvršio udar na njegovu profesionalnu čast i dostojanstvo. Lekovića su skinuli sa najavne špice i saopštili mu da ne može sam voditi pomenutu emisiju. On je najavio zamrzavanje statusa u emisiji “Okvir”. Saopštenje Lekovića, objavljeno na njegovoj Fejsbuk stranici, prenosimo integralno.
Objavljeno: 17. 01. 2018 - 13:40 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kao odgovoran čovjek i profesionalac, dužan sam obavijestiti javnost o mom angažmanu u emisiji “Okvir”, kako ne biste ostali uskraćeni za odgovor na pitanje, šta se to dešava, pa sam prošle nedjelje emisiju uređivao ja a narednu će neko drugi. Pokušao sam to pojasniti u emisiji, ali slažem se, na jedan nedovoljno jasan način. Kao što većina vas zna, emisiju “Okvir” uredjujem i vodim više od sedam godina. Zbog zdravstvenih problema, izazvanih stresom, razumije se / bar razumiju ljudi koji se ovim poslom bave na profesionalan način/, bio sam odsutan neko vrijeme, tačnije više od dva mjeseca. Nakon isteka bolovanja i povratka na posao, menadžment RTCG mi je saopštio da sui odlučili da ne mogu više sam uredjivati i voditi emisiju, već da ću istu dijeliti sa kolegom. Ranije je već odradjen posao skidanja mog lika sa najavne špice emisije i cjelokupne grafike, koja je radjena zbog autorstva nad emisijom. Skoro osam godina, dovoljan je period da se zna kome emisija sa takvim nazivom pripada.

Odluku menadžmenta doživio sam kao direktan udar na moj minulii rad, ali i na moju profesionalnu čast i dostojanstvo. Ne bih dalje komentarisao pozadinu ove priče, imajući u vidu da sam iz krugova van RTCG vec poodavno znao da se priprema ovakav scenario. Kao odgovoran čovjek, kojem je vrlo stalo do profesionalnog i ličnog dostojanstva, smatram da ne bi bilo ni logično ni pametno da prihvatim takvu jednu Odluku, ne zadirući u pravo menadžmenta da tako procjenjuje stvari, citaj krade autorstvo nad emisijom koja je postala brend RTCG. Procijenio sam da je tavo rješenje za mene potpuno neprihvatljivo, s toga sam odlučio da zamrznem svoj angažman u emisiji Okvir. Uz zahvalnost na velikoj podršci koju dobijam on onih do kojih mi je najviše stalo, dakle do Vas dragi gledaoci i prijatelji, za sada vas pozdravljam.

Komentari: 15

najbolje bi ti

17. 01. 2018 - 13:31

bilo da pređeš u poslanike, ka' kolega Nikolić.
Olja

17. 01. 2018 - 13:50

Vjerovatno če neko od sestara direktorice preuzeti da vodi Okvir kao i portal rtcg.
desk

17. 01. 2018 - 16:00

E baš se rasplakah za tobom. A miči se više s ekrana i ne hvali se svojim likom i djelom jer znamo kakav si profesionalac
[email protected]

17. 01. 2018 - 16:06

Počela čistka kao devedesetih. Srbadija napada.
Acom

17. 01. 2018 - 16:44

Cuvaj se
Rukfaš

17. 01. 2018 - 16:54

Podrška za Zorana. Pogledajte gledanost kada on vodi OKVIR, a pogledajte kada vodi neko drugi. Razlika je drastična.... Uživaj Zoki, vrati se u formu, odmori se i ozdravi. Za pregaoce će uvijek biti posla.
nesho70

17. 01. 2018 - 17:24

Bolovanje duže od dva mjeseca zbog stresa u državnoj firmi. Radi jednu emisiju nedeljno. I još se žali.
Savjetnik

17. 01. 2018 - 17:39

Sve ovo treba metlom rascerati! I Lekoca i Micunovica i Kadiju.. i dovesti neke prije svega normalne ljude. Ovi su bre svi sa dijagnozama! Sami sebe napadaju, sami sebe brane. Ludilo! Kao najgori reality..
Patriota

17. 01. 2018 - 18:41

Gospodine Lekovicu trudite se da se ne sjekirate, koliko je to moguce, jer bilo ko drugi da radi emisiju Okvir to nece bit gladano. Orginal je orginal, vi ste bili zastitni znak emisije, inace gledanost RTCG je pala na dno, tako cuvajte zdravlje, a nazovi menandzmentu pomoci nema. Jad i tuga od programa trebalo bi da je ti TV koju gledaju svi gradjani / jer je i finansiraju/ ali oni su daleko od toga, sto bi se reklo "Mnogo je macku govedja glava".
Niksic

17. 01. 2018 - 19:41

bas smo se rasplakali za tobom cudo si napravio sve ove godine . . .
Guest_11265

17. 01. 2018 - 21:05

JELI RTCG U VLASNISTVU NVO ?
Podgoričanin

17. 01. 2018 - 21:24

Zorane, uzmi bolovanje još dva mjeseca dok se ne formira novi savjet RTVCG koji će izabrati novi menadžment, a onda se vrati i vodi "Okvir" onako kako si to i do sada radio. u tih 2 mjeseca pokušaj da riješiš pravnim putem autorstvo nad svojom emisijom. sve najbolje ti žele tvoji gledaoci.
Mila K

17. 01. 2018 - 21:33

Jel ovo ono po matrici g-dje Sebek- premnogo retorickog patriotizma i njakanja, a premalo stvarnog suocenja sa odgovornoscu? Jer, samo je g-din Lekovic od nedeljne teme mogao da napravi tunjavu i dosadnjikavu emisiju koja se najmanje bavila ekonomijom i tekucom ekonomskom situacijom. I, posto je na javnom servisu dugo mjeseci tetosipo g-dina Pejovica i njegove poslovne uspjehe sa mrtvim KAP-om, eto mu prilike ako vec se osjeca ugrozenim, a ne da ovako blati javni servis jer dobrano osjeca da je trenutak za njegovu beskicmenu kuknjavu i interesedzijsko kalkulisanje sto je onda daleko od profesionalizma.
ekonomski mag

17. 01. 2018 - 21:51

što ti je Mila, ne napadaj ga, neće te zvati u emisiju...a kad uskoro avanzuje za glavnog urednika tvcg, onda zaboravi đe je zgrada rtvcg, no bolje ti je da mu daš podršku, jer kad šutnu mirkovića, biće njakanja kako te ne zovu da analiziraš našu ekonomiju..a možda te i zaposli ka redovnog nezavisnog analitičara koji će naravno biti uz većinu naroda i poštovati njihove predstavnike - vladajuću strukturu..
Novinar

18. 01. 2018 - 08:19

Uvijek prvi kidisu najmanje bitni, koji prezivljavaju u programu, a da niko ne zna kako...Neupuceni bi rekao da je rijec o bardu novinarstva, olicenju znanja i profesionalizma... Nazalost, ogromna vecina je ovakva
Novi komentar