Tražen novi partner u dijelu opozicije

Bečić ljetos „iskulirao“ Željeznjaka

Sergej Željeznjak, visoki funkcioner parije „Jedinstvena Rusija“ ne odustaje od „traženja najpodobnijeg partnera“ u dijelu crnogorske opozicije, sve u cilju zamjene već ,,potrošenih“ dosadašnjih saradnika, lidera Demokratskog fronta koji nijesu ispunili osnovni cilj Rusije da spriječe ulazak Crne Gore u NATO. 
Objavljeno: 19. 01. 2018 - 06:05 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako Pobjeda saznaje, Željeznjak je krajem avgusta prošle godine poslao lideru Demokrata Aleksi Bečiću poziv da se sastanu i razgovaraju o političkim prilikama u Crnoj Gori, regionu i Evropi. U pozivu koji je lideru Demokrata Aleksi Bečiću poslat 28. avgusta prošle godine navedena je važnost konsultacija o političkoj situaciji u Crnoj Gori, na Balkanu i Evropi.

-Partija „Jedinstvena Rusija“ vodi aktivnu međunarodnu politiku i jedan od prioriteta za nas je razvoj odnosa sa političkim partijama balkanskog regiona. Smatram važnim za naše partije realizovanje konsultacija na temu situacije u Crnoj Gori, na Balkanu i Evropi u cjelini, koje bi mogle da rezultiraju saradnjom naših partija. U vezi sa tim, predlažem da delegacija Demokratske Crne Gore na čelu sa Vama (Bečićem) posjeti Moskvu u drugoj polovini seprembra tekuće godine - navedeno je u pozivu koji potpisuje Sergej Željeznjak, u koji je Pobjeda imala uvid. Generalni sekretar Demokrata Boris Bogdanović saopštio je Anteni M da do susreta nije došlo. - Nijedan predstavnik Demokratske Crne Gore od svog osnivanja u ime Demokrata nije posjetio Rusku Federaciju. O problemima Crne Gore i njenih građana razgovaramo isključivo u našoj kući - odgovorio je Bogdanović.

On kaže da je povod i motiv, poziva njegovoj partiji potpuno nepoznat, imajući u vidu da nemaju nikakvu komunikaciju sa predstavnicima stranke ,,Jedinstvena Rusija“. Inače, Željeznjak je crnogorskoj javnosti poznat po tome što se već nekoliko godina unazad otvoreno miješa u unutrašnje odnose i političke prilike u Crnoj Gori.

 Tako je prošlog ljeta, baš neposredno prije poziva lideru Demokrata, iznio svojevrsnu strategiju djelovanja crnogorske opozicije. Savjetovao im je da nastave bojkot Skupštine i insistirao da se čelnici Demokratskog fronta i Demokrata, koji su mjesecima vodili bespoštedni rat saopštenjima, pomire. Tako Željeznjak insistira i da se opozicija u Crnoj Gori dogovori oko zajedničkog predsjedničkog kandidata. Kod Željeznjaka česti gosti su bili lideri Demokratskog fronta Andrija Mandić i Milan Knežević, a ugostio je, krajem oktobra prošle godine i lidera grupe građana ,,Otpor beznađu“ Marka Milačića.

U razgovoru sa Milačićem u centrali „Jedinstvene Rusije“ u Moskvi, Željeznjak je izjavio da se „kriminalnom djelovanju crnogorskog režima može suprotstaviti samo ujedinjena opozicija“. Milačić je po povratku iz Moskve ponudio ostatku opozicije da bude njihov kandidat na predsjedničkim izborima i kazao da je to preporuka, baš Željeznjaka. Međutim, opozicija je uskratila podršku, pa se Milačić upustio u pravljenje vlastite stranke koja će se zalagati za tješnju saradnju sa Rusijom. Da li će on biti Željeznjakov pik ostaje da se vidi.

Komentari: 9

Rukfaš

19. 01. 2018 - 06:52

Rekao mu je Aljeksa da on samo pošalje pare i da ne brine. I tako bi...
Vasojevic

19. 01. 2018 - 07:06

Ali zato kod Uehare na noge lagane trceci. Jedan gazda se mora imati.
Vasojevic

19. 01. 2018 - 07:15

Ljetos ga iskulirao.U nedostatku pravih tema opise se o tome sta je bilo nekad bei ikakvog povoda.LJetos u i temperture bilevelike, a turisticka sezona je bila izvanredna.
Tesla

19. 01. 2018 - 07:49

Nije kod njega a jes kod generala Resetnjikova....svako svoga pulena ima.
Rešetnjikov

19. 01. 2018 - 08:02

Bogdanović kaza: "Nijedan predstavnik Demokratske Crne Gore od svog osnivanja u ime Demokrata nije posjetio Rusku Federaciju". Sa time on na kvarno prikriva ključne činjenice. Naime, Bečić je na noge više puta išao ggeneralu Rešetnjikovu, glavnom organizatoru terorizma u Crnoj Gori. Jednom kada se sa Rusima uđe u kolo, nema više izlaska, Naime, Rešetnjikov mu naložio da se približi Uehari.
goran

19. 01. 2018 - 09:33

Kako sam se sada nasmija,Zeleznjak i Rusi pricaju o kriminalnom djelovanju rukovodstva nase zemlje. Lopov viče-drźite lopova. To su ljudi sa milijardama eura,oteli od naroda,a svakog ko se suprostavi likvidiraju. Juče su u Makarskoj jednog takvog ubili. Bečić je izuzetno pametno postupio
Zaludnje ćaskanje..

19. 01. 2018 - 10:02

..."preo leđa" Demokrata...? Zar ne analitičari-raznih boja i autora...iz glava vlasnika njihovih glava..?
deponijakaraktera

19. 01. 2018 - 13:33

Da bi da skinu ovu crnvenu krvatu ,zagoga sto je ovo
Nema problema

20. 01. 2018 - 05:32

Prihvatice Ranko.
Novi komentar