Slavnog režisera bojkotuje sve više glumica

Vudi Alen odbacuje optužbe za seksualno zlostavljanje

Suočen s bojkotom sve većeg broja glumica, reditelj Vudi Alen demantovao je optužbe za seksualno zlostavljanje koje je ponovila njegova usvojena ćerka Dilan Farou, zamjerivši porodici svoje bivše supruge Mie Farou da želi da se "okoristi" pokretom #MeToo kako bi ponovila optužbe na njegov račun.
Objavljeno: 19. 01. 2018 - 17:30 Promjenite veličinu teksta: A A A

Demanti poznatog 82-godišnjeg njujorškog reditelja, koji svake godine snimi jedan film, uslijedio je nakon što je Dilan Farou dala intervju za televizijski kanal CBS u kojem je kazala da ju je njen otac Vudi Alen prvi puta seksualno zlostavljao 1992. godine, kada je imala sedam godina.

Prema njenim riječima, često je s njom održavao neprimjerene fizičke kontakte.

Vudi Alen, koji zbog tih optužbi nikada nije gonjen, objavio je još 2014. u Njujork Tajmsu dugi demanti. Tada je rekao da su te optužbe ispitivale dvije agencije za zaštitu djece koje su zaključile da "zlostavljanja nije bilo".

Dilan Farou tvrdi da je majka nikada nije nagovarala na iznošenje optužbi, već ju je ohrabrivala da kaže "istinu".

Sa suzama u očima je, gledajući jedan intervju s Vudijem Alenom koji je odbacivao optužbe, kazala da je njezin očuh "cijelo vrijeme lagao".

Njen brat, novinar Ronan Farou, čvrsto podržava svoju sestru u optužbama protiv Alena. Na njenu stranu su stale glumice Natali Portman i Riz Viterspun.

Glumice Greta Gervig i Timoti Kalamet, koje su glumile u njegovim filmovima, izrazile su zbog toga žaljenje, a prihode od filma pokloniće udruženjima koja pomažu žrtvama seksualnog nasilja.

Ali, i glumac Kolin Firt, koji je sarađivao sa Alenom 2013. je na filmu "Magic in the Moonlight" takođe kazao da s njim više neće raditi.

U njegovu obranu je jedino stao Alek Boldvin, koji je situaciju ocijenio kao "nepravednu i žalosnu".

Komentari: 0

Novi komentar