Brižit Bardo kritikuje

Flertuju da bi dobile ulogu, a poslije se žale

Francuska glumica, bivša seks ikona, Brižit Bardo, pridužila se koleginici i zemljakinji Katrin Denev u kritici žena u filmskoj iundustiji koje se žale na seksualno uznemiravanje, ocijenivši da je, u većini slučajeva, to „licemjerno, smiješno i nezanimljivo".
Objavljeno: 19. 01. 2018 - 19:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

- Mnoge glumice flertuju sa producentom da dobiju ulogu. A onda, kada prepričavaju taj događaj, kažu da su uznemiravane... to im nanosi više štete nego koristi – izjavila je Bardo u intervjuu za "Pari mač".

Istakavši da ona lično nikada nije bila žrtva seksualnog uznemiravanja, glumica je dodala:

- Mislila sam da je bilo fino kada bi mi rekli da sam prelijepa ili da imam slatko dupence. Takvi komplimenti prijaju - priznala je Brižit.

Brižit Bardo je druga poznata Francuskinja sa sličnim stavovima, poslije Katrin Denev koja je prije desetak dana, sa još 99 koleginica, u otvorenom pismu kritikovala radikalne kampanje usmjerene protiv seksualnog uznemiravanja svake vrste. Nazvala ih je talasom puritanizma i istakla da je sloboda udvaranja ključni element seksualnih sloboda. Denev se kasnije izvinila ako je time uvrijedila žrtve zlostavljanja, jer su ostale potpisnice otvorenog pisma izvrnule duh originalnog teksta.

Foto: REUTERS/Charles Platiau

Komentari: 1

[email protected]

19. 01. 2018 - 22:31

U pravu si moja dobra Brižit.
Novi komentar