Vidmaru i Radoviću produžen pritvor

Milošu Vidmaru (26) i Milošu Radoviću (28), osumnjičenima za nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih naprava produženje pritvorjerje vanraspravno krivično vijeće Osnovnog suda odbilo žalbe branioca.Objavljeno: 21. 01. 2018 - 07:51 Promjenite veličinu teksta: A A A

Vidmar i Radović uhapšeni su 15. decembra u podgoričkom naselju Zagorič kada je policija u vozilu “golf 4 u Ulici IX crnogorske brigade pronašla eksplozivnu napravu veće razorne moći.

Oni su pred policijom i tužiteljkom Tanjom Begović tvrdili da ne znaju odakle eksploziv sa svom pratećom opremom za aktiviranje u

automobilu kojim je upravljao Vidmar.

Vidmar je tužiteljki kazao da mu je spremana likvidacija radi osvete.

Kako je kazao, bomba je bila zalijepljena ispod njegovog sjedišta. Navodno, u jednom trenutku ju je napipao i pokušao da je odlijepi sa sica. Po njegovoj verziji, baš u tom trenutku su naišli policajci, koji su ih izveli iz automobila i pozvali stručnjake da deaktiviraju bombu.

Kako je ranije saopštila policija, ispod vozačevog sjedišta uočena je improvizovana eksplozivna naprava velike razorne moći, izrađena tako da se aktivira na daljinsko upravljanje.

Komentari: 0

Novi komentar