Đaković odgovorio Pešiću

Prouči biografiju tvog idola iz ranih devedesetih

Tragikomično je posmatrati djelovanje prve perjanice Savjeta mladih DPS-a Nikole Pešića, javnosti jedino poznatog po čestim poltronskim ispadima poput izjave da se “nikada niko neće roditi poput predsjednika DPS-a Mila Đukanovića“, kako isprazno ponavlja teze svog istrošenog idola i političara prošlosti, o ugroženosti države i antagonizovanju određenih socijalnih grupa. A još je smješnije kada to pokušava pocrtati Pešić, koji “zaboravlja“ da je upravo njegov idol Đukanović – prije par decenija pokretao ratove, huškao narod i deportovao sunarodnike u pokušaju da zadivi svog tadašnjeg idola, Slobodana Miloševića, saopštio je predsjednik Foruma mladih Građanskog pokreta URA, Milan Đaković.
Objavljeno: 21. 01. 2018 - 21:33 Promjenite veličinu teksta: A A A

Đaković je reagovao na današnje saopštenje predsjednika Savjeta mladih DPS-a Nikole Pešića, koji je kazao da predsjednik pokreta URA Dritan Abazović “pravi pakt sa onima koji su htjeli ljude da tjeraju iz Crne Gore, što je spriječila mudra politika DPS-a“.

“Možete i hiljadu puta na dan ponoviti neistinu da je “DPS štitio građane Crne Gore tokom devedesetih godina“, ali u takvu glupost čak ni Vi sami nećete povjerovati. Jer je ovo doba interneta, a ne ratnohuškačke Pobjede, pa svi možemo uživati u zapisnicima sa sastanaka, na kojima je lider DPS-a dogovarao rasparčavanje Bosne, Hrvatske i drugih djelova Jugoslavije, sa njegovim tadašnjim drugarima i saborcima: Ratkom Mladićem, Radovanom Karadžićem, Momčilom Krajišnikom, Miloševićem i drugim ratnim zločincima. A isto tako, svi možemo čitati o Đukanovićevoj ulozi u procesima deportacija muslimana, te zločinima u Morinju, Bukovici, Kaluđerskom Lazu, Štrpcima i brojnim drugim. Kako ratni zločini ne zastarijevaju, upamtite da pravda može biti spora, ali da je uvijek dostižna“, ukazao je Đaković.

Đaković je pozvao Pešića da još jednom prelista udžbenike istorije, pa onda javnost zamajava blijedim i lažnim pokušajima konstrukcija, jer ovako “samo vrijeđaju inteligenciju građana Crne Gore, koji dobro znaju gdje je bio Đukanović tokom devedesetih godina, a gdje su bili članovi i funkcioneri Građanskog pokreta URA“.

“Pored toga, ovakve teme sigurno ne priliče lokalnom nivou, na kome bi trebalo razgovarati o katastrofalnim učincima ulcinjske lokalne uprave i o problemima građana Berana, a ne o bezuspješnom pokušaju da se Đukanoviću opere biografija. Međutim, sve vam je džaba, jer su građani Ulcinja i Berana, ali i svih drugih krajeva Crne Gore već rekli svoje – da DPS ide na smetlište političke prošlosti i da naša država konačno kreće evropskim i građanskim putem“, ukazao je Đaković.

Komentari: 12

Bez referenci

21. 01. 2018 - 22:00

Kakvi su sve ovo likovi koji se tobože bave politikom? Bez znanja i inventivnosti oni umišljaju da će nešto stvoriti, a suština je da nemaju reference koje bi bile kakva takva garancija za takve umisljaje.
Maca

21. 01. 2018 - 22:40

A ko su vasi idoli? Cetnici i rusitelji drzave?
Dana

21. 01. 2018 - 22:42

Mogao bi da proucis malo taj radar za profesionalnu orjentaciji, to je vas izum zar ne? Mozda pronadjes neko zanimanje u kojem ces bit uspjesan.
Eto tako

21. 01. 2018 - 22:45

Kad smo kod Ulcinja, tvoj lider Abazovic je zavrsio pricu lod nas. Imao je prilike da nam se pokaze. Toliko!
Goran

21. 01. 2018 - 22:52

Dobro je Pesic rekao Abaz i Aleksa kao da su jedno tijelo, evo ga i dokaz za to, i jedan i drugi se javise !
Goran

21. 01. 2018 - 22:54

Vama je glavni cilj da ponavljate jednu istu pricu u krug vidim, ovo slusamo od vas svako malo, tacno imaju jednu osobu zaduzenu i Dritan i Aleksa za ova saopstenja.
Elena

21. 01. 2018 - 22:56

E svaka li susa i marusa da sebi za pravo da nekog komentarise. Strasno.
Pozdrav

21. 01. 2018 - 23:10

A mozda je kod tebe proces ucenja sporo isao, pa treba jos da dodje do mozga. Ali kao sto i sam rece, sporo ali dostizno. Nego dok ti uvidis istinu, mozda ti kasno bude da se ispravis.
Vasojevic

22. 01. 2018 - 06:58

NIjedan komentar ne govori o tekstu.Je li tacno sta je Djukanovic radio 90 tih ili nije.To je poenta teksta, a ne nikakvi cetnici, kakvu Abazovic ima frizuru i slicno.
tekst

22. 01. 2018 - 09:34

zato vasojeviću što tekst najbolje govori "sam sebi". 3,14
CRNOGORSKI 007

22. 01. 2018 - 18:41

DALI JESTE ILI NIJE DJUKANOVIC , NIJE BITNO,SVI SMO MI BILI UVUCENI U 90 G .ZABLUDA JE TRAJALA SVE DOK NISMO SHVATILI STA JE POZADINA 90G.TE 90 SU ISTI POKUSAJ KAO I 1918 SA CG ,SAMO STO SE 90 ZAIGRALA KARTA NA SVE REPUBLIKE BIVSE NAJLEPSE ZEMLJE NA SVIJETU VELIKE JUGOSLAVIJE.DJUKANOVIC SE HRABRO ODUPREO I IZVUKAO IZ TIH KANDZI,OBNOVIO NAM DRZAVU ,UVEO CG MEDJU NAJJACE ZEMLJE SVIJETA,TAKO DA SU TO PRAZNE PRICE CETNIKA I RUSITELJA CG.
Dritan drito...

24. 01. 2018 - 19:33

...a demos stramputicom..Milo reče devedeset treće(1993).."Ponosni smo na srpsko porijeklo i na crnogorsku državnost.."..A 2018 slično reče" Vratićemo Berane u Crnu Goru"..."? Okle ga vrćete Milo životati Dritanova..?
Novi komentar