Šehović u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova

Usklađivanje obrazovanja i tržišta rada zajednički izazov

Ministar prosvjete dr Damir Šehović učestvovao je na ministarskom sastanku održanom u britanskom Ministarstvu vanjskih poslova u Londonu, koji je okupio ministre obrazovanja iz zemalja Zapadnog Balkana. Sastanak je organizovan u susret samitu u Londonu, koji će biti održan u okviru regionalne inicijative - tzv. Berlinskog procesa u julu mjesecu ove godine. 
Objavljeno: 24. 01. 2018 - 13:59 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ministar Šehović je na sastanku potvrdio punu posvećenost Crne Gore Berlinskom procesu, inicijativi koja treba da pomogne i dodatno osnaži punu integraciju zemalja Zapadnog Balkana u Evropsku uniju.

Prisutne je upoznao sa dostignućima Crne Gore u oblasti obrazovanja i istakao da bi zajednički izazovi, poput digitalne pismenosti, povezivanja obrazovanja sa potrebama tržista rada preko dualnog obrazovanja, te obavezne praktične nastave u ustanovama visokog obrazovanja koju je Crne Gora već uvela, mogli da budu neke od važnih tema na pomenutom predstojećem samitu.

Nakon zajedničkog sastanka, ministar Šehović je imao i bilateralni susret sa Adrew Pageom, koordinatorom za organizaciju Samita ispred britanskog Ministarstva vanjskih poslova, na kojem je bilo riječi o izazovima sa kojima se region suočava, kao i evropskoj perspektivi zemalja Zapadnog Balkana.

Ministar Šehovic predvodi crnogorsku delegaciju koja učestvuje na Svjetskom obrazovnom forumu u Londonu, koji ove godine okuplja oko stotinu ministara obrazovanja iz svih zemalja svijeta, a čija je glavna tema „Pipremanje studenata za uspjeh: razmišljati, raditi, učiti“.

Komentari: 0

Novi komentar