"ASK dokazano produžena ruka ANB-a"

URA: Vratiti Vukčevića u Savjet RTCG

Nakon presude Upravnog suda kojom je poništena Odluga Agencije za sprječavanje korupcije (ASK), koja je poslužila kao osnov Administrativnom odboru Skupštine da smijeni režisera Nikolu Vukčevića iz Savjeta RTCG-a i tu televiziju vrati pod partijski uticaj, oštro su reagovali u Građanskom pokretu URA.

Objavljeno: 25. 01. 2018 - 16:10 Promjenite veličinu teksta: A A A

„Ovom presudom, kao i presudom Apelacionog suda u slučaju Patricije Pobrić, još jednom je potvrđeno sramno djelovanje Agencije za sprečavanje korupcije (ASK) i njenog direktora Sretena Radonjića, koji nijesu ništa drugo do partijska batina Demokratske partije socijalista (DPS), a koja služi za kažnjavanje neistomišljenika vlasti i svih slobodnih građana Crne Gore“, ukazali su u pokretu URA.

URA je podsjetila na nekoliko slučajeva u kojima je Agencija potvrdila svoj partijski karakter.

„Umjesto da zaštiti Patriciju Pobrić i dodijeli joj slučaj zviždača, nakon ukazivanja na krivično djelo u aferi „Ramada“, ASK je rastegljivim tumačenjem zakonskih normi oštetila Pobrić i time poslala poruku svim potencijalnim zviždačima da neće dobiti zaštitu države, već sankciju partije. I godinu dana nakon otkrivanja afere „Ramada“, a par nedjelja od potvrđivanja pravosnažnosti presude, osuđeni Nebojša Obradović nije smijenjen sa funckija direktora Direkcije za željeznice i člana Odbora direktora podgoričke Čistoće. Sa druge strane, poznati crnogorski režiser Nikola Vukčević je ekspresno smijenjen, na osnovu nezakonite, pogrešne i partijski instruirane Odluke Agencije“, ukazali su u pokretu URA.

URA je pozdravila presudu Upravnog suda kojom se još jednom pokazalo da Agencija za sprječavanje korupcije nije institucija koja bi trebala da se bavi onim zbog čega je i osnovana – sprječavanjem korupcije i konflikta interesa javnih funkcionera.

URA ističe da građani ne smiju zaboraviti da je na čelu ASK-a čovjek koji ima za cilj da agituje za DPS i degradira sve slobodne i nezavisne građane.

„Radi se o čovjeku koji po direktivi šefa DPS-a i premijera Duška Markovića (sa kojim je u prijateljsko-rodbinskim vezama) površno, neprofesionalno i udbaški podmeće afere slobodnim i nezavisnim građanima u cilju zaštita velikih DPS zloupotreba kojima se navodni drirektor ASK-a, a suštinski 'spiker' Bebe Popovića, ne želi baviti”, kazali su u pokretu URA.

Dodaju i da je već svima jasno da uprkos porukama sa međunarodnih adresa DPS želi da povrati uticaj na uređivačku politiku javnog servisa (RTCG) ali da će ukoliko do toga dođe imati odgovor u koordinaciji sa ostalim demokratskim opozicionim subjektima.

 

Komentari: 2

Objektivni

25. 01. 2018 - 16:37

E da se ovoj Patriciji uvaliti u Parlament nekako . I da dokopa jedno 1-2000e . I da je bog vidi . Ovakva brigu za Vukcevicasamo dokazuje koliko je Savjet RTCG politizovan i u vlasti opozicije . I sve bi tome Vukcevicu bilo i oprosteno kad bi bio makar mrvicu - talentovan . Ovaj momak je olicenje netalenta i upornosti . Sto je netalentovaniji to je probitacniji . Užas .
Poruka za URA

25. 01. 2018 - 20:54

Dream on...
Novi komentar