Crnogorka osvojila titulu Miss Evrope

Na juče završenom takmičenju Miss Tourism World u Maleziji titula najljepše pripala je predstavnici Kolumbije, a Tivćanka Kristina Đurković osvojila je titulu Miss Europe.
Objavljeno: 28. 01. 2018 - 17:11 Promjenite veličinu teksta: A A A

Na ovom, jednom od najznačajnijih svjetskih izbora ljepote, crnogorska ljepotica je postigla veliki uspjeh plasmanom u finale takmičenja i osvojenom titulom. Lentu Miss Europe osvojila je u konkurenciji predstavnica više od 100 zemalja, a na finalnoj večeri bilo je njih oko 60.

Kristina kaže da je uložila veliki trud, znanje i volju, da bi ljepotom, elokvetnošću i na jedinstven način predstavila svoju zemlju.

''Osvajanje lente Miss Europe za mene i moju Crnu Goru je jedan od najvećih uspjeha do sada. Radost i sreća i ponos pa i nevjerica i dalje su izražene. Ponosna sam što sam dostojno predstavila svoju zemlju, njene ljepote, turistički potencijal i naš narod, njegovu kulturu i sve ove vrijednosti sa kojim Crna Gora može samo da se ponosi. U velikoj konkurenciji najljepših djevojaka svijeta ja sam odnijela titulu Miss Kontinenta Evrope između 32 takmičarke iz Evrope.

Par dana pred početak finalne noći bilo je neizvjesno da li ću moći učestvovati pošto sam povrijedila koljeno i nisam se mogla osloniti na njega, ali uz veliku pomoć svih ovdje u Maleziji i mojih roditelja koji su došli da mi pruže podršku uspjela sam da se donekle oporavim i pokažem u najboljem svijetlu u glamuroznoj finalnoj noći. Sad sam presrećna i sa svih strana svijeta mi stižu čestitke i radujem se što se svi raduju mom uspjehu''-kazala je Kristina za Montenegro magazin.

Na ovom takmičenju čije su finale prenosile gotovo sve svjetske TV stanice, ocjenjivala se, pored ljepote, i harizma, elokventnost, kultura, poznavanje engleskog jezika i način prezentovanja detalja vezanih za predstavljanje zemlje iz koje kandidatkinje dolaze.

Svaka od njih pričala je o tradiciji, običajima, turističkim potencijalima i znamenitostima, a njihovo izlaganje bilo je potkrijepljeno emitovanjem video-materija, slikama, prezentacijama i raznim diskusijama.

Podsjetimo, Crna Gora je ove godine po prvi put imala predstavnicu i devetnaestogodišnja Kristina je postigla zavidan uspjeh.

Kristina je studentkinja dva fakulteta- Vatel za francusko hotelijerstvo na UDG i Diplomatija i bezbjednost na beogradskom univerzitetu.

Tokom finalne večeri nosila je haljinu koju je kreirala Sanja Bobar.

Komentari: 1

laskava titula turisticka

28. 01. 2018 - 19:27

U mom selu u zadruznom domu bio izbor najruznijeg ljepotana i ziri jednoglasnom odlukom izabere Nikolu . Pitaju ga sta jedes Nidzo kad si tako ruzan ? Ja sam , veli Nidzo , cisti vegetarijanac
Novi komentar