Unapređenje kvaliteta i zaštite životne sredine

NVO Ozon i Amplitudo potpisali memorandum o saradnji

Ekološki pokret “Ozon” i Amplitudo d.o.o, inovativna ICT kompanija iz Podgorice, potpisali su memorandum o saradnji sa ciljem unapređenja kvaliteta i zaštite životne sredine kao i dostupnost relevantnih podataka svim građanima kroz implementaciju modernih tehnoloških rješenja. Memorandum su potpisali Nenad Novović, izvršni direktor Amplitudo i Aleksandar Perović, direktor NVO Ozon.

Objavljeno: 30. 01. 2018 - 12:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

"Svjesni značaja aktivnog učešća privrednih društava i nevladinih organizacija u jačanju znanja, razvoja kvaliteta i zaštite životne sredine, Amplitudo d.o.o. i NVO ,,Ozon” će razvijati saradnju i partnerski odnos kroz razmjenu znanja, sprovođenje projekata, edukativnih programa i javnih kampanja, organizaciju javnih događaja, izradu studija i analiza, kao i podsticanje inovacija i razvoja tehnologije u navedenoj oblasti", saopštili su potpisnici ugovora. 

Amplitudo d.o.o. je osnovan 2012. godine sa misijom razvoja i unapređenja korišćenja ICT alata u savremenom biznis okruženju u Crnoj Gori i regionu.

Glavne oblasti djelovanja Amplituda su razvoj i distribucija softvera, mobilnih aplikacija (Android i iOS), implementacija ICT rješenja, digitalni marketing i on-line promocija, kao i razvoj eCommerce-a.

Ova kompanija je već prepoznala značaj saradnje sa obrazovnim ustanovama i zaključila sporazum o saradnji sa Elektrotehničkim falkutetom Univerziteta Crne Gore, kako bi u sklopu naučno istraživačkog projekta “BIO-ICT”, kroz implementaciju ICT rješenja, doprinijeli razvoju inovativnih pametnih rješenja u sektoru poljoprivrede Crne Gore. 

Ekološki pokret ,,Ozon“ osnovan je 16. septembra 2006. godine, na Međunarodni dan zaštite ozonskog omotača,.s misijom doprinosa unapređenju kvaliteta života i životne sredine, kao i vizijom Crne Gore kao ekološke države,

NVO ,,Ozon” se vodi vrijednostima kao što su informisanje i ucešće javnosti u donošenju odluka, edukacija i ekološki aktivizam, a prioritetne oblasti su: Građanski i ekološki servis, rješavanje ekoloških problema, ekološko obrazovanje kao alatka za pravilnu valorizaciju prirodnih resursa.

Saradnja je već donijela dva pilot projekta, koja su trenutno u fazi planiranja: inovativni servis mojedrvo.me kao i mobilnu aplikaciju za recikliranje.

Svi zainteresovani za unapređenje stanja životne sredine kroz napredne IT alate pozvani su da se priključe u implementaciji ovih projekata ili u razvoju novih rješenja.

 

Komentari: 0

Novi komentar