Sud BiH potvrdio

Optužnica protiv četvorice Srba za genocid u Srebrenici

Sud BiH potvrdio je optužnicu koja Mileta Kosorića, Borislava Stojišića, Momčila Tešića i Rajka Drakulića tereti da su počinili krivično djelo genocid na području Srebrenice, saopštio je Sud BiH.
Objavljeno: 31. 01. 2018 - 17:25 Promjenite veličinu teksta: A A A

Oni se terete da su za vrijeme napada Vojske Republike Srpske i Ministarstva unutrašnjih poslova od 6. do 19. jula 1995. godine na zaštićenu zonu UN Srebrenicu, kao pripadnici Vlaseničke brigade, počinili krivično djelo genocid.

U saopštenju se navodi da su optuženi, znajući za taj napad i da njihove radnje čine dio toga, svjesno pomogli članovima udruženog zločinačkog poduhvata, čiji je cilj bio da zatvore i pogube vojno sposobne muškarce Bošnjake iz srebreničke enklave, a prisilno premjeste žene, djecu i starce iz enklave i tako ih unište kao grupu.

Foto: N1

Komentari: 3

etika

31. 01. 2018 - 20:09

Zločin ne zatarjeva I neka skriveni zločinci očekuju crnu čestitku.
Sovereign

02. 02. 2018 - 13:47

Момци, ви сте дали допринос у отаџбинско одбрамбеном рату. Република Српска је изнад свих и свега. Живјела Република Српска, најљепша српска држава!
Molim da se ovo objavi !!!

12. 02. 2018 - 02:25

Analitika, jeste li sigurni da ovo nije krivicno djelo objavljivat ovakvu poruku? Kako bi bilo da informisemo policiju Crne Gore i pitamo? A ako i nije, imate li malo obzira prema humanosti generalno, rpema najvecem zlocinu u Evropi poslje II sv rata. prema nasim Bosnjacima? Ovo cu poslati nekim bosnjackim oraganizacijama. A vase revnosno prenosenje sto napise Miroslav Vlahovic treba malo sire razglasiti.
Novi komentar