Amaterski tajlandski boks

Predstavljen Maitai savez Crne Gore

Maitai je amaterski tajlandski boks i predstavlja potpuno bezbjedan borilački sport, saopšteno je na zvaničnom predstavljanju Maitai saveza Crne Gore.
Objavljeno: 01. 02. 2018 - 18:34 Promjenite veličinu teksta: A A A

Navodi se da je maitai od prije dvije godine olimpijski sport i da u Crnoj Gori postoje tri kluba, u Herceg Novom, Pljevljima i Podgorici i četiri sekcije.

Saopšteno je da je maitai sport star hiljadu godina i da je još prije 600 ili 700 godina imao svoja pravila.

Najavljeno je da će u maju biti održano naacionalno prvenstvo, kao i da će crnogorski borci prvi zvaničan nastup na međunarodnoj sceni imati u junu.

Predsjednik Maitai saveza Milutin Radulović kazao je da će glavni zadatak rukovodstva biti stvaranje uslova i omasovljenje tog sporta kroz seminare i edukaciju.

"Mlađi uzasti imaju izuzetno dobru zaštitnu opremu, koja sprečava povrede i neželjene posljedice. Pred nama je težak zadatak, asiguran sam da će Savez sa uspjehom realizovati sve zacrtano, imajući u vidu ozbiljnu ekipu koja njim rukovodi", rekao je predsjednik Radulović na konferenciji za novinare.

Predsjednik Skupštine Slobodan Perović kazao je da je pripremljen ekonomski plan razvoja Saveza u narednom četvorogodišnjem periodu, uz punu primjenu normativnih akata Saveza, Svjetske federacije i Zakona o Sportu Crne Gore.

"Sve u cilju razvoja sporta, kako bi postigli olimpijsku normu i imali predstavnika na jednim od narednih Olimpijskih igara", kazao je Perović.

Selektor Milojko Vračar saopštio je da da će stručni štab činiti trener Milorad Gajović, doktori Vlado Brajović i Saša Vukotić, dok će za suplementaciju biti zadužen Vlado Šljukić.

"Kako se razvija sport tako ćemo i širiti stručni rad u reprezentaciji. Svi koji ispune uslove i kriterijime naći će mjesto u nacionalnom timu. U sastavu će se naći i naši iseljenici koji imaju crnogorski pasoš, a uspješno se bave našim sportom", kazao je Vračar.

Trofejni crnogorski bokser i kik bokser Milorad Gajović zahvalio se na ukazanom povjerenju, navodeći da će se maksimalno potruditi da opravda povjerenje i da svoje bogato iskustvo prenese na mlade generacije, a sve u cilju rezultata i masovnosti.

Komentari: 0

Novi komentar