Objavljeno na sajtu EK

Han narednog petka u Podgorici

Evropski komesar Johanes Han dolazi naredne sedmice u posjetu Podgorici i Beogradu, dan nakon predstavljanja Strategije za Zapadni Balkan u Evropskom parlamentu.
Objavljeno: 02. 02. 2018 - 19:28 Promjenite veličinu teksta: A A A

Kako je objavljeno na sajtu Evropske komisije, Han će 7. i 8. februara boraviti u zvaničnoj posjeti Srbiji, a 9. februara će posjetiti Crnu Goru.

Han će 6. februara u Evropskom parlamentu predstaviti Strategiju proširenja EU u kojoj se navodi da bi "uz snažnu političku volju, sprovođenje reformi i nalaženje rješenja za sporove sa susjedima, Srbija i Crna Gora trebalo da budu spremne za članstvo (u EU) do 2025".

 

 

Komentari: 6

gas & gas

02. 02. 2018 - 20:47

Srbijo ubaci u petu brzinu pa nas stigni pod zastavom NATO.Ako ne požurite stižu vam u društvo Babuške.
Tara

02. 02. 2018 - 21:16

Pravi je bezobrazluk(a to cini narocito)da nas stavlja u jednom paketu sa Srbijom,iako je CG puno vise odmakla! Ne zaboravimo da je CG bila okupirana od austrougarske i Srbije.. Njegovi predlozi su jako..jako pokvareni!
EU familija

02. 02. 2018 - 23:08

Han svraca u Beograd da vidi koliko je Vučić slova zaokruzo moguca cetiri (NATO) jer ovo je uslov svih uslova.Crnogorske grancne provjerava zbog skorasnjeg kačenja za EU.Ko bi reko za malu CG I doskora srpsku CG da je sada Europska.
Samostalni put

02. 02. 2018 - 23:35

Neka Srbija ide svojim putem, Crna Gora je odavno na pravom putu, svakako samostalnom.
danilo s.

03. 02. 2018 - 10:47

#1 - Ne treba zaboraviti da je EU (Solana) bila svojevremeno protiv referenduma o nezavisnosti CG. Moramo, najzad, prihvatiti cinjenicu da je CG - za velike sile - ekonomski, politicki, vojno , itd. daleko manje interesantna od Srbije. I da oni zato nece dozvoliti da Srbija bude “ponizena” time sto ce CG uci u EU prije nje. Bez obzira sto, mozda, CG to zasluzje - a Srbija ne. Otuda to stalno pomjeranje datuma i vezivanje sudbina dvije drzave, uprkos, zadravorazumskom, insistiranju nekih politicara na “principu regate”. No, pitanje je koliko dugo mogu da zadrzavaju CG? Jer, ako Srbija ne rijesi pitanje Kosova – a to nece biti ni lako, niti brzo, rjeseno – ona nece biti spremna da udje u EU ni do 2030?
danilo s.

03. 02. 2018 - 10:48

#2 - Takodje, Srbija mora da odabere izmedju Istoka i Zapada? Sto ce onda biti izgovor za EU? Navodna ugrozenost medija (RTCG, Vijesti i Dan) i NVOs u CG? Ili, slabosti drzave u borbi sa kriminalom i korupcijom? Ili politicke afere - stvarne ili izmisljene? Ili sve zajedno? Nije bitan razlog ako postoji namjera da se nesto (ne)ucini. Ironija je cinjenica da se ulazak CG u EU ne bi ni osjetio, odnosno, ne bi – da je i danas prime - ni na koji nacin ugrozio EU. Zato moramo imati strpljenja. I politicke mudrosti.
Novi komentar