Može li trijumf u Beranama ujediniti opoziciju

Podjele, a ne pobjede

Vrlo je teško da opozicija stane iza jednog kandidata. Štaviše, mislim da će ih imati nekoliko. Iako rezultati prekjuče održanih lokalnih izbora matematički i politički pokazuju opoziciji neki putokaz, mislim da ga se oni neće držati – ocjenjuje sagovornik našeg portala
Objavljeno: 06. 02. 2018 - 00:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

Tek što su okončani izbori u Beranama i Ulcinju, a crnogorska javnost već se okrenula predstojećoj, najvažnijoj političkoj bici u 2018 – predsjedničkim izborima zakazanim za 15. april. Iako još nije poznat ni predsjednički kandidat Demokratske partije socijalista (DPS), rezultati glasanja u Beranama (pobjeda koalicije „Zdravo Berane“ i Demokrata nad DPS-om, te fijasko većine partija tzv. građanske opozicije) otvorili su pitanje da li takav ishod može biti povod za dogovor opozicije o zajedničkom, nestranačkom predsjedničkom kandidatu, odnosno model za pobjedu nad DPS-ovim kandidatom. Sve i da se opozicioni prvaci dogovore – što bi u ovom trenutku bilo ravno čudu – pobjeda im, dakako, nije zagarantovana. Ali jeste neizvjestan politički okršaj.

Putokaz: Jedan od lidera Demokratskog fronta (DF) – političkog saveza koji sa Socijalističkom narodnom partijom, Ujedinjenom Crnom Gorom i Srpskom strankomdr Milovan Živković“ čini koaliciju „Zdravo Berane“ – Andrija Mandić, smatra da je trijumf opozicije u Beranama putokaz za predsjedničke izbore.

„Partije koje nijesu uspjele da pređu cenzus u Beranama treba da posluže kao primjer onim predsjedničkim kandidatima koji znaju da ne mogu na kvalitetan način da se suprotstave kandidatu DPS-a, ali imaju neke lične ambicije i želje da zabilježe određeni izborni rezultat”, rekao je Mandić za IN4S i dodao da je ovo dobra prilika da opozicija upozori takve kandidate „da ne rasipaju narodnu energiju“.

„A da sve odgovorne pojedince političkog života pozovu da podrže zajedničkog nestranačkog kandidata koji, u tom slučaj, ima velike šanse da pošalje DPS u prošlost. Nestranački predsjednički kandidat mora biti blizak građanima, političkim partijama, intelektualcima. Dakle, čovjek koji želi da donese promjene na bolje građanima Crne Gore. U Beranama su birači to prepoznali“, uvjeren je on.

Direktor Centra za političku edukaciju Dragiša Janjušević, kaže da su rezultati izbora u Beranama i Ulcinju – a prije svega oni u Beranama – pokazali opoziciji da jedino sa zajedničkim kandidatom može da pokuša da ugrozi DPS na predsjedničkim izborima. On, međutim, smatra da su šanse da opozicija izađe s takvim kandidatom na predsjedniče izbore – minimalne.

1405janjusevic

„Oni do sada nijesu održali nijedan ozbiljan sastanak – pogotovo građanska opozicija – a kamoli neku inicijativu gdje bi se raspravljalo o kandidatima. Sve se svodilo na medijska saopštenja i poruke s predizbornih tribina i konvencija. Nalazimo se na nešto više od dva mjeseca do predsjedničkih izbora, a, po mom mišljenju, vrlo je teško da opozicija stane iza jednog kandidata. Štaviše, mislim da će ih imati nekoliko. Iako rezultati prekjuče održanih lokalnih izbora matematički i politički pokazuju opoziciji neki putokaz, mislim da ga se oni neće držati“, naglašava Janjušević za Portal Analitika, dodajući da su takođe male šanse i da tzv. građanska opozicija izađe na izbore s jedinstvenim kandidatom.

Demokrate lidera Alekse Bečića, koji je nedavno ponudio svoju kandidaturu ako se opozicija ne dogovori o zajedničkom kandidatu, saopštili su da njihova ponuda ostaje ista.

„Koga god i kad god odaberu – imaće našu podršku. Bez ikakvih uslova podržaćemo svakog kandidata kojeg dogovore oni koji tvrde da samo nestranački kandidat pobjeđuje DPS. Demokrate ne dijele opoziciju na građansku i negrađansku“, poručili su oni, dodajući da se uskoro očekuju konsultacije pet stranaka tzv. građanske opozicije.

Brige DPS-a: Hoće li se, s druge strane, poraz DPS-a u još jednoj važnoj crnogorskoj opštini odraziti na izbor njihovog predsjedničkog kandidata? Janjušević smatra na neće.

Ta partija bi, prema nezvaničnim saznanjima našeg portala, najkasnije do sredine ovoga mjeseca trebalo da predstavi svog kandidata.

 „DPS je u Ulcinju ostvario potpuno očekivan rezultat, a u Beranama im je falilo vrlo malo glasova za 18. mandat. Oni su takav ishod očekivali, pa im on, za razliku od opozicije, i ne znači previše“, napominje on.

Politički analitičar Zlatko Vujović kaže pak da rezultati izbora u Beranama mogu biti obeshrabrujući za DPS u susret narednim lokalnim i predsjedničkim izborima.

1811vujovic1

„Građani sve više počinju da vjeruju da je DPS partija koja je na izdisaju političke snage“, rekao je on za TV Vijesti.

Za DPS je, smatraju dobri poznavaoci prilika u toj stranci, važno ko će biti kandidat opozicije i u koliko će ona kolona nastupiti, posebno u kontekstu mogućeg drugog kruga. U toj stranci zato vagaju ko je kandidat koji bi mogao pobijediti u drugom krugu, te da li kandidat opozicije koji osvoji najviše glasova može privući glasove manjinskih stranaka. Gotovo je izvjesno da će DF imati svog kandidata i da će to, prema raspoloživim informacijama, biti nestranačka ličnost. S druge strane, pitanje je hoće li Bečic ući u predsjedničku trku i koliko mu je to pametno u ovom trenutku, kao i hoće li se ostatak tzv. građanske opozicije privoljeti njegovom „carstvu“.

Alarm za „građane“: Veliki neuspjeh na lokalnim izborima u Beranama i Ulcinju doživjele su upravo stranke tzv. građanske opozicije, koje su „prosule“ veliki broj glasova. Tri od pet partija (SDP, Demos i URA) tog neformalnog saveza nije uspjelo da uđe u Skupštinu Berana, a četiri (Demokrate, SDP, SNP i Demos) nemaju nijednog odbornika u parlamentu Ulcinja. Janjušević ocjenjuje da je njihov debakl na lokalnim izborima održanim u nedjelju samo nastavak problema koji datira još od formiranja tzv. Vlade izbornog povjerenja u maju 2016.

„Ona se pokazala kao loš model za određene stranke u građanskoj opoziciji. Od tada sežu njihovi loši rezultati kojima oni, očigledno, ne mogu da pogledaju u oči. Ako ne dođe do neki radikalnijih promjena unutar tih stranaka – prije svega na personalnom nivou – kriza će se nastaviti“, podvlači naš sagovornik.

Zlatko Vujović pomenutim strankama, zbog loših rezultata, savjetuje koaliranje u budućnosti.

„Značajan broj tih političkih partija se nalazi na granici cenzusa, što znači da bi bilo pogrešno da insistiraju na samostalnom nastupu“, kazao je on.

Iako rezultati izbora u Beranama mogu biti dobar impuls da opozicija uđe u ozbiljne pregovore, teško je – u trenutku dominacije jezika ultimatuma i uvreda koji tvore politiku „podjela, a ne pobjeda“ – očekivati da dođu do dogovora.  

Komentari: 32

Fino

06. 02. 2018 - 01:44

So na ranu Analiticarima. Nidje komentara,sterikom da ga trazis samo tuga i nemir zbog jucerasnjeg poraza u Beranama
Livi

06. 02. 2018 - 09:13

Predsjednički izbori: Đukanović 46 odsto, Andrija Jovićević 24, Aleksa Bečić 19...
Vanja vulic

14. 02. 2018 - 23:27

Becic 4 mandata,a ne 17,sto se tice Berana,i to glasova SNP-a,pa to je sitna matematika.
Fiko

06. 02. 2018 - 11:53

Nije Crna Gora Berane. Vasojevici su vazda bili srbijanski podrepasi.
Vasojevic

06. 02. 2018 - 07:02

Da su isli zajedno URA DEMOS I SDP imali bi mandat u parlamentu na izborima u Beranama.Na mikro nivou se nijesu uspjeli dogovoriti.Tesko da ce se dogovoriti na drzavnom nivou.Umalo da zaslugom tzv građanske opozicije pobijedi dps.Da se to desilo, a srecom nije, direktni krivci bi bili ove tri partije.
kuč

06. 02. 2018 - 07:34

polako sa komentarima ,možda opozicija ne prizna izbore u Beranama jer je bilo izborne kradje ili možda tamo dje oni pobijede sve je u redu ,a tamo dje izgube e tamo su ih pokrali . Ako su ovo analitičari onda to svako može bit, u normalnom svijetu analitičari predvidjaju na osnovu parametara i istraživanja pobjednika, ovima se naruči koga da favorizuju i to čine. Kome je još stalo do mišljenja Zlatka Vujovića ( osim opoziciji koja ga plaća preko takozvanih nezavisnih novina "Vijesti" i"Dan"). Čestitam na pobjedi u Beranama i nadam da će prihvatiti rezultate izbora i u drugim opštinama dje izgube ...
Brk

06. 02. 2018 - 08:27

Zasto pricate o opoziciji.DPS je u stravicnom padu.U Beranama je osvojio 20% manje glasova i to iako je zajedno izasao sa BS i SD. Da kojim slucajem opozicija nije prosula 1000glasova neulaskom SDPa URE i Demosa...DPS sa satelitima ne bi imao ni 15odbornika.Na Cetinju imaju pad isto od 20%.Jedino su skocili u Mojkovcu ali zahvaljujuci nosiocu liste.Neokaljanom liku.
Tesla

06. 02. 2018 - 10:04

@Brk - hahahahha, a dje nalazis te proncente, sigurno na vestima?Pa vi nemate pojma !! Sto ne govoris istinu: Kao prvo SNP je opet izgubio jedan dio svojih glasaca te ce sada morati dijeliti vlast sa demagozima i optuzenima, citaj kriminalcima) iz demokratskog fronta.Kako Scekic a tako i Becic precutkuju cinjenicu da su za dlacicu prosli jer bi im ovo bio kraj. Precutkuje se i cinjenica da je DPS 850 glasova vise uzeo u odnosu na parlamentarne izbore.Pa ljudi, citajte i analizirajte sami,nemojte da vam pune glavi glupostima.Da sam na Scekicevom mjestu bas bih se dobro razmislio sta dalje da radim. Vidite li vi da se SNP izliva u demokrate ,df i par manjih stranaka. Izgubili ste ono najbitnije: Crnogrski karakter,postali ste pion kojim ce drugi da igraju i na kraju zrtvuju?DPS slabi? Ne bih rekao....
Uporno

06. 02. 2018 - 08:45

ovih dana listajuci osnovnu literature,iz politike,nigdje nijesam nasao termin gradjanska opozicija.Neznam ko je autor ove kovanice.Ako grijesis u osnovnim pojmovima i kategorijama ,nekada je bilo, da te profesor odmah vrati da bolje pripremis ispit.O nadogradnji na nesto pogresno nema govora.Upravo se to desava.Nesto je preskoceno.Glasaci to kaznjavaju odmah i surovo.Biti dobar analiticar,analiticar od povjerenja je prilicno dostignuce.Ali tvrdnja da recimo Becic,koga uopste nemam zelju da promovisem,u ovom momentu treba da pita nesto nekog iz opozicije,je najveca laz i prevara ko god da je to izjavio...
Marko

06. 02. 2018 - 10:04

Kad si vec listao literaturu jesi li dje nasao da se ,,ne znam" pise odvojeno.Uzalud te je,izgleda,profesor vracao!
Tacno

06. 02. 2018 - 11:37

Marko.Pogrijesio sam.Rijetko me je profa vracao.
GORAN

06. 02. 2018 - 09:00

Gledam onu noć ljudi se raduju?! Stvarno ne znam čemu,nezaposleni,jad i bijeda od grada,kriminal cvjeta,omladina ih gleda kao uzore,svako malo se tuku ,ubijaju. Imam osjećaj da ovi iz Dps ne žale mnogo .Slušam onog gradonačelnika i njegovu priču o dostojanstvu,principijelnosti,nepotkupljivosti,ne znam da bi se svi složili,ali ako je tako da to stavljaju ispred kvaliteta živote onda tako i treba da žive. Nije ovdje problem ni dps nii snp,itd, ,nego svijest ljudi koja je na niskom stepenu razvoja .Jer ko god dođe na vlast isto se ponaša, a mi ostajemo navijači,pogledajte opštine gdje vladaju ovi drugi ,sve isto,pa negdje i još gore !!! To je problem !
Jaki "analitičar"

06. 02. 2018 - 10:02

Vujović pred prethodne lokalne izbore u 4 opštine izjavi, a da ne trepnu, da je DPS u krizi. To ponovi i pred izbore u Beranama i Ulicinju. Sada i poslije tih izbora. Rezultati pomenutih izbora ukazuju da je DPS jači nego što je bio. E, jak "analitičar". Izgleda da su samo njegove procjene a i moralni nazori u kritzi. Naime, on nije nikakv analitičar nego portparol tzv opozicije u koju sadaju i oni koji su pokušali da organizuju terorizam i atentate u CG. Vujović bi trebalo, u skladu sa svjom vokacijom, da pređe u PR Tim neke opozicione partije. Bilo bi mnogo časnije, nego ovo što radi. Izgleda da mu je, po stavovima, najbliža ekipa iz DF. Đoko Orlandić PS Ni riječi ne reče da je moralni pobjednik ovih izbora SD,a da su glavni gubitnici SDP. DEMOS i tzv Demokrate.
BAS

06. 02. 2018 - 10:21

Becic je evo jos jednom potvrdio onu svoju PODJELE A NE POBJEDE
danilo s.

06. 02. 2018 - 10:31

Besmisleno je “razmisljanje o jednom kandidatu za cijelu opoziciju” - jer: 1. Tesko je u CG naci kandidata koji je iznad vjerskih i nacionalnih podjela, posebno ne u opoziciji. 2. “Crnogorski AC/DC”? Nemoguce je pomiriti potpuno razlicite politicke ideologije i programe partija u opoziciji. Kako pomiriti fasizam i anti-fasisam, klerikalizam i sekularizam, kvislinge i patriote, nacionaliste/soviniste i humaniste, lojalne CG (SDP) i nelojalne (DF). “Gradjanske demokarte” SDP, URA, i ostali skupo placaju cijenu druzenja sa veljesrpskim i klero-nacionalistickim DF-om - a sve u ime neke navodne apstraktne “demokratije”. Profitirali su oni koji su (providno) lagali – lazu i danas - da su “demokrate” (Becic, Knezevic, Medojevic, i ostali veljesrbi i svetosavci). U Beranama je, nazalost, pobijedio veljesrpski sovinizam - a ne demokratija. 3. Jedino sto ujedinuje opoziciju u CG je, nazalost, - ostrascena mrznja prema Milu i DPS-u? Jedini rezultat njihove “saradnje” je, sve veca i sve opasn
Uros

06. 02. 2018 - 10:33

Oni su mozda pobijedili ali tesko da ce se ujediniti, jer jedna pobjeda ne moze potkrpiti sve supljine izmedju njih koje su.
danilo s.

06. 02. 2018 - 10:34

Besmisleno je “razmisljanje o jednom kandidatu za cijelu opoziciju” - jer: 1. Tesko je u CG naci kandidata koji je iznad vjerskih i nacionalnih podjela, posebno ne u opoziciji. 2. “Crnogorski AC/DC”? Nemoguce je pomiriti razlicite politicke ideologije i programe partija u opoziciji. Kako pomiriti fasizam i anti-fasisam, klerikalizam i sekularizam, kvislinge i patriote, nacionaliste/soviniste i humaniste, lojalne CG (SDP) i nelojalne (DF). “Gradjanske demokarte” SDP, URA, i ostali skupo placaju cijenu druzenja sa veljesrpskim i klero-nacionalistickim DF-om - a sve u ime neke navodne apstraktne “demokratije”. Profitirali su oni koji su (providno) lagali – lazu i danas - da su “demokrate” (Becic, Knezevic, i ostali veljesrbi i svetosavci). U Beranama je, nazalost, pobijedio veljesrpski sovinizam - a ne demokratija. 3. Jedino sto ujedinuje opoziciju u CG je, nazalost, - ostrascena mrznja prema Milu i DPS-u? Jedini rezultat njihove “saradnje” je, sve veca i sve opasnija, subverzija CG?
Tesla

06. 02. 2018 - 11:22

@Danilo - Tako je to kad mrznja zaslijepi oci a otruje mozak.Najgore u svemu je sto sam narod ne razmislja svojom glavom. Samo podatak, a ima ih koliko hoces, da lokalna samouprava nije u stanju da usvoji rebalans budzet za 2016, budzet za 2017 te usvajanje budzeta za 2018 govori dovoljno.Nezaposlenih 10 puta vise nego prije 4 godine itd.itd.Sve je to nevazno.Od te iste mrznje ugasise 3 partije u gradu. I tacno je , pobijedio je velejsrpski sovinizam.Dokle misle ovako, neznam....
rejna

06. 02. 2018 - 10:46

Aleksa je izgubio, pa podijelio SNP, pa je onda oformio demagosku partiju, pa se nakon toga uzdigao i poletio, sad cuh hoce i na predsjednicke da se kandiduje.. Mali zaista ima bolesnu ambiciju ! Docekaces da te fino DPS spusti na mjesto !
Pesca

06. 02. 2018 - 10:51

Beranama neka je srecno sa ovom vlasti.. Ocigledno ljudi u Beranama nemaju dovoljno razvijenu svijest da izaberu prave ljude!!
Sorela

06. 02. 2018 - 10:55

Ne znam sta je bilo Berancima u glavama, kad su izabrali pijanicu da im bude na celu grada ?? eto vam sad, pa vidite sto cete !
Boban Bg

06. 02. 2018 - 13:46

"Demokrate ne dijele opoziciju na građansku i negrađansku" Ne vala, u Cg se stvorio jedan (ne)soj političara, NVO-vaca koji nemaju nikakav odnos ni prema kakvim vrijednostima. Što se njih tiče CG bi mogla da promjeni ime u Južna Srbija, njima CG ništa ne znači. Nevjerovatna je količina velikosrpske agresije na CG, u to se upregla svekolika srpska nazovi inteligencija i zatrovala običan puk, ali to NVOvce i nekakvu tobože građansku opoziciju ne interesuje. U pitanju je još jedan atak na crnogorsku CG i ništa više. Ništa ljudi samo pokušavaju da to iskoriste za sebe. Ko drugačije misli najobičnija je budala jer sve što mu se servira sa te strane je najobičnija laž i prljava propaganda. Hoćete li śutra njakati po ulicama kad vidite da živite sad bolje nego što su realne mogućnosti ?
evropa

06. 02. 2018 - 17:31

Gradjanska koalicija na evropskom tlu su partije koje su desnica i podrzavaju klasicne kapitaliste tj privatni obrt. Kod nas je sve naopako. Gradjanin odnosno gradski zivalj su bogata skupina a ne klasicna radnicka klasa koja odumire zbog tehnologije jer je potreba za fizikalcima mala na Zapadu.
CRNOGORSKI 007

06. 02. 2018 - 19:20

Može li trijumf u Beranama ujediniti opoziciju KO JE OVO NAPISAO,TAJ NEMA SLUHA ILI JE POLITICKI OSTRASCEN ILI JE POBRKAO LONCICE.TRIJUMF JE KADA NEKO POBJEDI SA SOLIDNOM ILI UBEDLJIVOM VECINOM,TO STO PRAVITE VECINU SA JEDNIM ODBORNIKOM VISE ,TO JE KAO STO SE KAZE KOD NAS ,,PRODJE KO KUCE KROZ VERIGE,,.VASA SRECA SE OGLEDA U NESRECI JER STE DRHTALI KAO MISEVI ,NISTE BILI SIGURNI U IZBORNIM REZULTAT.DOBRO JE STO SE OVAKO DESILO ,NEKA NAROD VIDI KAKVE SU DEMOKRATE I KOJU BI ONI DEMOKRATIJU SPROVODILI SA DF I OSTALIM PROTIVNICIMA CG.VISE PUTA SAM PISAO DEMOKRATE IMAJU JAKU FINANSIJSKU POZADINU,SRB -RUS.BECIC POBJEDNIK SA CETIRI GLASA ZAPJENIO OD SRECE -POBJEDA ,POBJEDA-MI KADA DAMO RIJEC-TVOJA RIJEC JE DATA DF PA STE SE PRISLAMCILI,A ONI VAS PUSTILI DA SE RADUJETE ,KAKO BI PRIKAZALI NARODU KAKO JE TO VELIKA KOALICIJA ,CAK SU DEMOKRATE SA NAMA-ZLOUPOTREBLJAVAJU VAS.VI STE SAMO SA NJIMA ZA JEDNOKRATNU UPOTREBU.POBJEDA VAM NIJECE DUGO TRAJATI PRODAT CETE JE VI.
Svijest bez vlasti

06. 02. 2018 - 20:13

Nije mi jasno kako je opozicija pobijedila u Beranama. Zar oni nijesu bili vlast zadnje 4 godine?
CRNOGORSKI 007

06. 02. 2018 - 20:25

STO MI NE OBJAVITE KOMENTAR,KOMENTAR JE BAZIRAN NA CINJENICAMA.ZAPISACU DAN I VRIJEME I TO SVAKI PUT.
CRNOGORSKI 007

06. 02. 2018 - 20:30

TI SI SAMO JEDAN CETNICKI KRETEN
CRNOGORSKI 007

06. 02. 2018 - 20:32

U svom dnevniku Koča Popović je zapisao: “Bašibozluk, bagra i brabonjci ustali da obnove Dušanovo carstvo. Srbi su samo protiv onoga ko bi hteo da ih makar malo opameti, a oduševljeno kliču svakome ko ih još više zaglupljuje, unazađuje i unesrećuje. Žalosno je što su Srbi u civilizacijskom i kulturnom pogledu ostali na nivou na kome su bili pre sto godina. Oni nisu u sukobu sa svetom, već sa samima sobom, vraćajući se na šajkaču i opanak iz kojih su jedva izašli. Bio sam i ostao Srbin, ali nisam bolesna zadribanda i Srbenda. Takvi su izdali i osramotili srpski narod i narugali se njegovoj stvarnoj istoriji.”CESTITAM NA POBJEDI,SRECNO VAM BILO,BRZI KRAJ.
Топола Опленац

06. 02. 2018 - 22:59

Лагао је комуниста Коча Поповић, он је носио српско име али је припадао цинцарском народу, а то нимало није исто. Као што и Ви, господо монтенегринска, од литерарних отпадака редовно правите истину. Где сте још видели да се Срби позивају на Костадина Поповића?! Имају Срби много бољих представника. Ако Бог да, из ове два пута заредом победе у Беранама засијаће сунце поново поврх Црне Горе и ставићже се опет на њено чело они који нису између затвора и Киншасе.
CRNOGORSKI 007

06. 02. 2018 - 20:36

SRECNA POBJEDA,POSLIJE POBJEDE OCEKUJEMO I VASE PRIZNANJE ZA UCINJENE GRESKEI IZVINJENJE.Direktorica za kontinentalnu Evropu u MIP-u Francuske Manžen: Priznali smo grešku iz 1918. i dokazali da smo prijatelji Veoma je važno da država ima kapaciteta da prizna neke greške ili možda objektivne činjenice koje su se desile u prošlosti. Iako je od 1918. prošlo dosta vremena i odnosi Francuske i Crne Gore su se normalizovali, veoma je važno da se priznaju te činjenice, čime se dokazuje prijateljstvo i zrelost u odnosima između dvije zemlje, kaže u intervjuu Pobjedi direktorica za kontinentalnu Evropu u Ministarstvu inostranih poslova Francuske Florans Manžen.
vunene čarape

06. 02. 2018 - 20:50

DPS & CO su dobro prosli u Beoranima sa obzirom da beranci legnu I ustaju pod srbijanskom zastavom , a u usima im jos odzvanjaju ratne trube.Jeli neko primjetio u Beranama EU ili NATO obiljezje osim Putinove postere.Ulcinjska slika govori koliko ce Milo osvojiti jer su sve njegove koalicione stranke u parlamentu osim minijaturna URA.Za predsjedničke izbore priznajte odmah Milovu pobjedu jer vecina zeli sto prije uci u EU.
Berane

06. 02. 2018 - 21:50

je svu noć slavilo uz srpske trobojke i četničke pjesme, a šef OKG demokravate se slikao sa četničkim berancima, a uspio je i da prevari nešto neznavenih i neškolovanih Bošnjaka, sa druge strane DPS treba da se zapita kako demokravate demagozi uzimaju Bošnjačke glasove. Mora DPS više da uradi na jačanju pravne države.
Novi komentar