Gradska opština Golubovci

Evo ko su dobitnici nagrade "8. februar"

Gradska opština Golubovci, iz godine u godinu, dodjelom nagrade „8.februar” , nastoji da oda priznanje i nagradi pojedince i institucije koje su svojim radom i dostignućima doprinijeli razvoju i afirmaciji ove sredine na privrednom, naučnom, prosvjetnom, zdravstvenom, kulturnom, sportskom planu, kao i u drugim oblastima društvenog života.
Objavljeno: 06. 02. 2018 - 16:18 Promjenite veličinu teksta: A A A

Ove godine, na adresu Gradske opštine pristiglo je sedam prijedloga za dodjelu ove najprestižnije nagrade Opštine, i to:

  1. dr Ilija Kračković – za doprinos razvoju privrede;

  2. Mirko Vujačić, posthumno – za ostvarene rezultate u sportu;

  3. Nada Vujović (babica Nada) – za humanost i posvećenost opštem dobru lokalne zajednice;

  4. Ranko Kovačević – za doprinos na polju informisanja;

  5. Sofija Klikovac – za doprinos na polju predškolskog obrazovanja i vaspitanja;

  6. Sreten Kaluđerović – za doprinos razvoju kulture;

  7. FK „Zeta” – za doprinos razvoju sporta.

Žiri za dodjelu nagrade „8.februar” u sasatvu: prof. dr Jovan Kavarića kao predsjednika Žirija i članovi – dr Perica Maraš, Persa Anđušić, Savo Pelević i mr Dragan Marović, imao je veoma težak zadatak da od 7 prijedloga izabere  dobitnike ove prestižne nagrade. Na sjednici Žirija  odlučeno je da su  3 kandidata dobila nepodijeljenu podršku svih članova Žirija, pa je utvrđeno da su laureati za 2017. godinu:

  • FK „Zeta” – najuspješniji i najtrofejniji sportski klub u Zeti, koji od svog osnivanja, od 1927. godine, postiže izvanredne rezultate osvajajući brojne titule i na najbolji način promoviše ovu sredinu. Najveći uspjeh FK „Zete” je osvajanje šampionske titule u takmičarskoj 2006/07. godini, kada je „Zeta” postala prvi državni šampion u fudbalu u nezavisnoj Crnoj Gori.

  • Sofija Klikovac – smatra se doajenom predškolskog obrazovanja u Podgorici, a i Zeti. Osim što je zaslužna za postavljanje temelja predškolskog vapitanja i obrazovanja u Crnoj Gori, začetnik je i ideje o otvaranju prvih vrtića na teritoriji Opštine Golubovci. Svojim zalagenjem u cilju stvaranja uslova za zdrav rast i razvoj djece i njihovu kvalitetnu pripremu za dalje školovanje i odrastanje, znatno je doprinijela unaprijeđenju predškolskiog sistema obrazovanja u našoj državi.

  • Nada Vujović – u narodu poznata kao Nada babica, smatra se pravom zetskom heroinom koja je cijeli svoj život posvetila pomaganju majkama Zete u brizi oko novorođenčadi, učeći ih i usmjeravajući ih kako da na najbolji način brinu o svojoj djeci tokom prvih dana njihovih života i pružajući im savjete i pomoć u počecima roditeljstva.

Nagradu, koja se sastoji od plakete i novčanog iznosa od 500,00€, dobitnicima, ili njihovim prestavnicima, dodijeliće predsjednik Gradske opštine Golubovci, na svečanoj sjednici povodom obilježavanja dana Gradske opštine Golubovci, koja će biti održana dana 8. februara 2018. godine, sa početkom u 12:00 h.

Komentari: 0

Novi komentar