MUP i Uprava policije

Formiran Biro za pružanje psihološke pomoći policajcima

Ministarstvo unutrašnjih  poslova formiralo je Biro za pružanje psihološke pomoći policajcima. 
Objavljeno: 07. 02. 2018 - 10:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

To predviđa novi Pravilnik  o izmjenama i dopunama pravilnika o unutrašnjoj organizaciji i sistematizaciji Ministarstva unutrašnjih poslova.

„U okviru Službe za ljudske resurse i kadrovske poslove formiran je Biro za pružanje psihološke pomoći zaposlenih u Ministarstvu unutrašnjih poslova i Uprave policije sa dva nova službenika. Naime Akcionim planom za sprovođenje Strategije razvoja uprave policije za period 2016-2020. god. mjerom P 4.2.1 predviđeno je uspostavljanje posebne organizacione jedinice za pružanje psihološke pomoći“, piše u novom Pravilniku.

U javnost već deceniju i po postojale su kontroverze u medijima da  li je i koliko policajaca palo na psiho testovima koji su sprovođeni  u nekim ranijim periodima.

P.Z.

 

 

Komentari: 2

to je davno trebalo

07. 02. 2018 - 11:51

Ne moze svako raditi u policiji . Njidealniji kandidat bi bio neki ulicar i polukriminalac koji jos nema dosije . Ako zaluta neki savjesniji ,normalniji covjek on sigurno treba pomoc psihologa jer se postupanje sluzbe kosi sa njegovimswhvatanjem pravde i postenja .
laz i tortura

07. 02. 2018 - 14:00

Svi se sjecaju slucaja Stankovic za vrijeme mojkovackog klana i V. Veljovica . Posteni i savjesni policajac Stankovic koji je govorio o slucaju torture nad pokojnim Pejanovicem dozivio je najstarsniji pritisak i izbacen iz sluzbe. Njemu je tada trebala psiholoska i svaka druga pomoc jer je prosao tantalove muke u privatnoj i kriminalnoj drzavi .
Novi komentar