U Francuskoj

Selektor CG na meti arbitara

Zvezdan Mitrović, selektor crnogorskih košarkaša i trener Monaka, na neobičan način isključen je u porazu njegovog kluba u derbiju francuske ProA lige, u derbiju od Le Mana u gostima 94:85.
Objavljeno: 07. 02. 2018 - 12:22 Promjenite veličinu teksta: A A A

Mitrović je dva i po minuta prije kraja meča zbog burne reakcije kraj aut linije dobio prvu tehničku grešku, pri rezultatu 81:78 za Le Man. Samo dvije sekunde kasnije, arbitar je Podgoričaninu dosudio drugu, isključujuću tehničku grešku, u situaciji kada je Mitrović tražio objašnjenje prvobitne odluke.

Ta situacija bila je povod detaljne analize televizije SFR Sport, koja ima prava na prenose gotovo svih vrhunskih sportskih dešavanja u Francuskoj.

Jasno je da je Mitrović još od prošle sezone sa reputacijom trenera koji lako plane, zbog nekoliko isključenja. Ovog puta je potpuno neopravdano isključen.

Očigledno je da je postao meta arbitara, što je šteta budući da se radilo o derbiju bio je komentar novinara SFR-a, uz saglasnost bivših trenerai igračau studiju.

Mitrović je sa Monakom sačuvao lidersku poziciju nakon 19 kola takmičenja u Francuskoj. Sa skorom 14-5, klub iz kneževine na Azurnoj obali ima trijumf više od najbližih pratilaca, Le Mana i Strazbura.

Monako je ubjedljiv u FIBA Ligi šampiona, bez poraza u kontinentalnom takmičenju u grupnoj fazi. Ekipa je do sada pokazala da je favorit za osvajanje šampionske titule u Francuskoj, koja bi bila prva u istoriji kluba.

Mitrović je sa Monakom osvojio dva Liga kupa Francuske, uz treće mjesto u FIBA Ligi šampiona prošle sezone.

Krajem mjeseca Zvezdan Mitrović predvodiće reprezentaciju Crne Gore u kvalifikacionim mečevima za Mundobasket protiv Slovenije i Španije.

Komentari: 0

Novi komentar