Velimirović tvrdi da mu je bezbjednost ugrožena

Mandić i Knežević udaljeni: Proces vam je otišao u jezero, sram vas bilo

Suđenje za pokušaj terorizma na dan parlamentarnih izbora 16. oktobra 2016. nastavljeno je danas u podgoričkom Višem sudu. Na današnjem ročištu, svjedok  Mirko Velimirović je odgovarajući na pitanja odbrane kazao da je od izvjesnog "Šiptara zvanog Fadilj'', naručio oružje i municiju za akciju. On je pojasnio da mu je naređeno da nabavi 50 automatskih pušaka, nebitno kojeg modela, i 3.000 metaka, a da je nabavku pištolja odbio. Velimirović je dodao da je on ispoštovao svoj dio dogovora, a da Tužilaštvo nije, zbog čega je sigurnost njega i njegove porodice i dalje ugrožena. Današnje suđenje nakratko prekinuto zbog burne reakcija okrivljenih lidera Demokratskog fronta (DF) Andrije Mandića i Milana Kneževića, koji su zbog uvreda upućenih sutkinji udaljeni iz sudnice do kraja dokaznog postupka. 
Objavljeno: 08. 02. 2018 - 14:00 Promjenite veličinu teksta: A A A

TOK SUĐENJA:

14:05 Zbog isteka radnog vremena, današnji pretres je prekinut. Suđenje se nastavlja sjutra u 9 časova.

14:00 Velimirović navodi da se 14. oktobra 2016. godine vidio sa Sinđelićem, te da mu je rekao da se, kada telefon i rakiju preda Nikoli, vrati za Srbiju. Ne zna šta je aplikacija “ground wire”. Dodaje da mu je Sinđelić pokazao kako se koristi specijalni telefon.

Navodi da nije obrisao fotografije oružja, te da je obavijestio Tužilaštvo o sastanku sa Sinđelićem. 

“Obavijestio sam Tužilaštvo da posjedujem specijalni telefon”, dodaje Velimirović.

13:47 Radosavljević pita kada je 14. napustio Crnu Goru.

''Ne mogu tačno da se sjetim to je bilo jutro, ali ne rano, oko 9-10'', kazao je Velimirvoić.

Radosavljević je potom pitao svjedoka da pojasni kako je moguće da je na graničnom prelazu Dračenovac bio u 4 sata i 10 minuta.

''Ja stvarno ne znam, to ne mogu da objasnim, znam da sam se vratio dolje za Srbiju'', kazao je Velimirović.

13:44 Velimirović navodi da nije znao da će biti pod mjerama tajnog nadzora, već je mislio da će biti praćen.

13:41 Velimirović dodaje da se nakon ''obavljenog posla u kući'' vratio u tužilaštvo. Te noći su mu rekli da bi trebalo da prođe poligraf. On je pristao. Ispitivanje je trajalo oko 2 sata, a ispitivala ga je jedna osoba.

''Do tada mi nisu vjerovali bilo je sve pod nekom dozom dumnje. Kada je završeno poligrafsko testiranje bilo je drugačije ponašanje i od strane tužilaca i ljudi koji su bili tu'', kazao je Velimirović.

13:30 Odgovarajući na dalja pitanja Velimirović kaže da je granicu sa Crnom Gorom prešao sa ličnom kartom i da mu nije poznato zbog čega njegov ulazak nije evidentiran. On je odgovarajući na dalja pitanja kazao da tek nakon što je došao u CG obavijestio je tužilaštvo da Sinđelić zahtijeva da se iz kuće oružje fotografiše. Tužilaštvo ga je odvezlo do kuće i nakon što su smjestili oružje slikali su ga. Velimirović prvo nije mogao da se sjeti kuće pa je kasnije kazao da se sjetio i da je zaboravio da kaže da je prvi put te noći ušao u kuću u koju je navodno trebao da boravi. Kuća je imala tri sobe i terasu.

13:05 Radosavljević je kazao da je nakon izbacivanja njegovog branjenika čuo buku izvan sudnice, te zatražio pauzu da bi vidio šta se dešava. Zahtjev je odobren.

13:03 Tokom odgovora Velimirovića, optuženi Mandić je prokomentarisao bez date riječi, a glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić je konstatovao da mu mandić psuje majku.

Predsjednica vijeća je pozvala Mandića da pojasni šta je rekao.

''Nisam nikome opsovao majku. Ne možete samnom tako da razgovarate, niste mi vi razredna, sram vas bilo. Rekao sam šta sam rekao'', kazao je Mandić. Sutkinja je udaljila Mandića sa pretresa do kraja dokaznog postupka.

Knežević je burno reagovao nakon ovoga.

''Zašto ovo radite, sve ovo vam je otišlo u jezero. Štitite ovog lažova (pokazuje put Katnića), ovo je vaš cilj, da nas dvoje udaljite sa dokaznog postupka. Umjesto da uhapsite ovoga što ga je nagonio na krivično djelo, nas udaljuijete. 

Knežević je prilikom izlaska vikao na policajca ''Nemoj da me guraš!'' podigvaši ruku prema njemu.

12:50 Na pitanje advokata zašto nije snimio ništa od toga dok baca oružje, Velimirović kaže da je mislio da ga tužilaštvo prati te da će oni to uraditi.

Advokat pita zašto je Velimirović kupovao oružje kada će ga baciti.

“Tako su mi rekli iz tužilaštva. Oni su mi rekli da kupim oružje”, odgovara svjedok.

12:40 Velimirović odgovarajući na dalja pitanja pojašnjava da je na drugom sastanku od Sinđelića uzeo 15.000 eura. On dodaje da je sa Fadiljom pogodio cijenu za puške 450 eura po komadu a da će ga jedan metak koštati jedan euro. Velimirović navodi da mu je Fadilj rekao da su puške polovne ali da to nije bilo bitno ni njemu ni Sinđeliću.

''Dogovorili smo 50 automatskih pušaka, to podrazumijeva da dolaze sa okvirom, nisam naručivao dodatne okvrie'', govori Velimirović.

12:25 Radosavljević dalje pita da li je tužilaštvu kazao za čovjeka od kojeg uzima oružje?

''Rekao sam im da sam komunicirao sa tim čovjekom i da sam obezbijedio to oružje. Pitao sam ih šta da radim?'', kazao je Velimirović.

12:24 Svjedok dodaje da je u tužilaštvu pomenuo Sinđelića i sve što je vezano, te da tada nije pominjao neko drugo lice

12:20 Radosavljević pita da li svjedok može da opredijeli gdje je bio 12.10 u 18 časova. Velimirović kaže da ne može. Advokat dalje pita da li se čuo sa Sinđelićem dok je bio u prostorijama tužilaštva. 

''Mislim da nisam, ako me nazvao možda i jesam, možda se jesam javio, ali mislim da nisam pričao sa njim. Možda kasnije kada sam izašao jer dok sam razgovarao sa tužiocem nisam koristio telefon'', kazao je Velimirović. Svjedok dodaje da nije Sinđeliću kazao da je išao u Specijalno državno tužilaštvo.

''Ja sam ovo došao da prijavim sam, kako da kažem čovjeku koji mi je dao da kupim puške, da sam to prijavio'', kazao je Velimirvoić.

12:10 Velimirović je kazao da su ga u tužilaštvu obavijestili da će biti pod nadzorom, da će biti praćen, ali da nije obaviješten da će imati fizičku pratnju.

11:40 Stukinja je dala pauzu jer se Dikić je osjeća dobro.

11:39 Radosavljević pita zašto misli da mu je bezbjednost ugrožena, kao i sigurnost njegove porodice?

''Jer mi je i danas ugrožena bezbjednost, sve mi je ugroženo i moj život i život moje familije. Ja sam tada rekao da ću doći da kažem sve da ne dođe do krvoprolića. Ali oni nisu uradili da se za mene ne zna'', kazao je Velimirović

11:38 Radosavljević je izvukao citat iz jučerašnjeg kazivanja - ''kazali ste ja pomognem vama vi pomognite meni'', kako ste vi to mogli da im pomognete.

''Na način kao što jesam i uradi. Da ne dođe do toga da se unese oružje, da ne dođe do toga da poginu ljudi. Ja vama pomognem predstavio sam vam plan, vi meni pomognite, sačuvajte mene i sačuvajte mi familiju i da se za mene ne zna'', kazao je Velimirović. On dodaje da je oružje obezbijedio prije nego što je došao u Crnu Goru.

11:36 Radosavljević je pitao da li je bio sam sa glavnim specijalnim tužiocem kada su ga odveli kod njega.

''Kada su me odveli tamo on je došao i poredstavio se ja sam glavni specijani tužilac Milivoje Katnić, meni možes sve da ispričaš, sve da kažeš, ništa se ne sjekiraj oko toga. Ja sam sve ispričao i sam sam bio kod njega. Kada sam ispričao sve onda je krenulo ispitivanje mene. Imali su prvo nepovjerenje u mene, dugo je sve to trajalo, kasnije se pojavio i drugi tužilac Saša Čađenović'', kazao je Velimirović.

11:25  Velimirović je rekao da je čuo da je Sinđelić u armi-šopu prodavcu tražio 50 uniformi tj. kombinezona, maski i opasača. On dodaje da ga je u Crnu Goru doveo bratanić Stefan Velimirović.

11:18 Velimirović odgovarajući na dalja pitanja govori da nije imao dogovor da se nađe sa Fadiljom na Mokroj gori te je u nabavku krenuo i tek mu je onda palo na pamet da je sa njim pričao o tome i nadao se da će ga tamo sresti. On je objasnio da mu nije tražio kutije za metkove već samo da mu treba 3000 komada. Za puške mu je rekao da mu treba 50, da mogu da budu kalašnjikovi ili kineske.

11:07 Radosavljević je pitao da li je svjedok član lovačkog društva?

''Ne mogu da odgovorim na ovo pitanje jer je to problematično za mene na KiM. On je dodao da posjeduje očevu pušku i da nema dozvolu.

11:04 Odgovarajući na dalja pitanja Velimirović je kazao da se oko kupovine oružja prvi put sa ''tim Šiptarom'', kojeg sada imenuje kao Fadilj, 9.10. Velimirović je objasnio da Fadilja zna iz lova jer se sastaju blizu granice. On je dodao da su se u lovu viđali i družili

10:58 Radosavljević je pitao kakva je razlika kod ilegalne trgovine, zašto je odmah pištolje odbio?

''On je prvo pomenuo puške i rekao da mi imamo puške na Kosovu, iznio mi je plan zato sam ja rekao da ću prvo za puške da gledam, tako sam nekako razmišljao'', kazao je Velimirvoić.

velimirovic

10:54 Radosavljević je pitao svjedoka kako je reagovao kada je čuo za oružje.

''Pitao sam ga čemu oružje, da ja idem sa mojim ljudima u drugu državu, još sa oružjem, jesi normalan ti. Ja ove ljude jedva da mogu da pokupim da pređu preko granice, a ne još da im dam oružje. On je rekao nemoj da se sjekiraš to oružje nije za tebe. On mi je tražio pedeset pušaka, 3000 metaka i pištolje. Za pištolje sam mu odmah rekao da ne dolazi u obzir da to ne mogu a za ovo drugo da ću probati'', kazao je Velimirović. Svjedok je dodao da nije bilo bitno koje je puške trebao da nabavi samo da su automatske a da za pištolje nije imao veze kako da se snađe.

10:48 Pošto je svjedok saradnik kazao da mu je na prvom sastanku pomenuo oružje da li može opet da se izjasni kada je oružje pomenuto? - pita Radosavljević.

''Siguran sam da nije na prvom nego na drugom sastanku'', odgovara Velimirović.

10:43 Svjedok kaže da ne zna šta je Sinđelić mislio kada je za njega kazao da voli oružje. On dodaje da mu jeste Sinđelić kazao da treba da kontaktira neke ljude ali nije precizirao koga.

10:42 Velimirović kaže da je Sinđelića je vidio četiri do pet puta na skupovima, prije nego što su počeli da se dogovaraju oko državnog udara. Kaže da mu se predstavio kao Sinđelić Sinđa.

10:35 Velimirović je odgovarajući na dalja pitanja kazao da ne zna šta znači njegova titula - Vojvode. On je dodao da je u pokretima imao pomoćnike, i da su nejgovi pomoćnici bili predsjednici pokreta. Velimirović je dalje dodao da je Bogićević predsjednik ravnogorskog pokreta u Srbiji.

10:34 Na pitanja odbrane zašto je 16. bježao od policije ako je prije toga sarađivao sa njima i sve im kazao, Velimirović objašnjava: ''Tada kad smo stali autom tu su bila i civilna auta nisam ja znao ni ko je ni šta je. Ja kada sam otvorio auta tu je bilo 5,6, 10 auta. Iza nas su bila civilna auta a kasnije sam vidio policajska'', kazao je on.

10:24 Advokat Boljević je pitao zašto sada prvi put svjedok pominje Bogićevića. Sutkinja je kazala da je Velimirović sada svjedok i da se njegov prethodni iskaz ne može koristiti.

10:22 Advokat je pitao Velimirovića ako može da pojasni šta je kazao Bogićeviću.

''Kao što sam i rekao ja Bogićević i Sinđelić smo bili zajedno. Reako sam Bogićeviću da pokupi ljude, da budemo tu, da budemo pdorška narodu i ako dođe do protesta da im i tu pomognemo pa ako treba i da se uđe u Skupštinu. Protest kao protest'', kazao je Velimirović i dodao da ne zna da li je Bogićević u Crnu Goru poslao ljude.

10:12 Odgovarajući na dalja pitanja Velimirović kaže da je Dikiću rekao da treba da mu pokaže kuću u kojoj je "rakija". Kada su krenuli prvo su pogriješili ulicu, objašnjava Velimirović, odgovarajući na pitanja Dikića. Kada su stigli Velimirović je, kako navodi, pitao Dikića da uđe da vidi odnosno proba rakiju. Na to mu je Dikić kazao da  neće jer ne pije. Velimirović je kazao da Dikiću nije pominjao nikakvo oružje.

10:04 Velimirović je odgovarajući na dalja pitanja kazao da je nakon predaje telefona objasnio Dikiću za skup, lente i da moraju ljudi da budu oko njega. Dikić je potom pitao kako je reagovao na to?

''Vi ste nakon toga rekali - pa on je lud- i začuđeno ste me malo gledali'', kazao je Velimirović.

9:58 Dikić je dalje pitao da li mu je Velimirović kazao da je to specjialni telefon?

''Ja sad u ovom ternutku ne mogu da se sjetim. Ali mislim da sam rekao da je to specijalni telefon da sam ja do sada pričao sa njim i da je Sinđelić rekao da ga dam vama. Takođe sam vam rekao da Sinđelića možete da zovnete na broj 9, a možda vas i on zovne pa će da priča sa vama'', kazao je Velimirović.

9:57 Dikić je pitao svjedoka šta je uradio sa telefonom nakon što mu ga je Velimirović predao.

''Vi ste taj telefon uzeli u ruku kada sam rekao poslao striko Pero rakiju. Kad smo izašli ispred Delta sitija držali ste telefon tada u ruci, šta ste dalje uradili ja se ne sjećam'', kazao je Velimirović. Svjedok dalje navodi da ga je Dikić pitao nešto u vezi kartice ali da mu je objasnio da je to specijalni telefon i da on već ima karticu.

9:55 Dikić je pitao Velimirovića da kaže da li su se i kada lično upoznali?

''Ja se ne sjećam da smo se upoznali i da smo se vidjeli prije ovog događaja ispred Delte. Moguće i da jesmo, gospodin Dikić je general, moguće da sam ga negdje pozdravio ali se stvarno ne sjećam'', kazao je Velimirović.

9:38 Advokat Miroje Jovanović je dao procesni predlog da se odbrani uruči transkrip jučerašnjeg slobodnog izlaganja Velimirovića kako bi mogli da se pripreme za postavljanje pitanja. Jovanović je zatražio da im se nakon udjele transkripta omogući makar 2 sata da ga pročitaju.

Sutkinja je dala pauzu kako bi se vidjelo da li je to moguće.

9:34 Čađenović je pitao svjedoka da li poznaje još nekog iz Crne Gore da je blizak četničkom pokretu.

''Znam samo jednog mislim da se zove Mileta ali ga zovu Čiča, baš je prepoznatljiv i svi ga gore znaju'', kazao je Velimirović. Svjedok je dodao da ne poznaje Dobrila Dedeića.

9:32 Svjedok je odgovarajući na pitanja Čađenovića kazao da poznaje Miletu Jelića. Da ga je upoznao na Ravnoj gori, misli da je iz Berana ali da ne zna tačno odakle je. Velimirović je kazao da je prije dolaska u Crnu Goru pričao telefonom sa Jelićem i da je tražio informacije o tome šta se dešava po CG ali da nije ništa sa njim pričao u vezi ovog slučaja.

9:24 Čađenović je pitao gdje se nalazi ibarsko Kolašin i postoji ravnogorski pokret?

''Postoji tamo četnički pokret'', kazao je Velimirović. On je dodao da ne zna da li u Kolašinu u Crnoj Gori postoji četnički pokret. Velimirović je odgovarajući na dalja pitanja kazao da ima titulu četničkog Vojvode i predsjednik je ravnogorskog pokreta KiM.

9:18 Odgovarajući na pitanja Velimirović kaže da pomenute Ruje u razgovoru se odnosi na specijalnu grupu iz Rusije.

9:15 Velimiroviću je pušten novi audio snimak. Na snimku se moglo čuti kako Sinđelić daje Velimiroviću instrukcije kako da dobije Dikića. Navodi mu da mu je prethodni broj ugašen zbog nedostatka kredita te mu daje novi na koji može da ga nazove. Sinđelić govori Velimiroviću da je raspored takav da ih nema mnogo po gradu ali da postoji rezerva na Zlatici. Navodi mu da će biti otvoren ulaz sa strane parka. Sinđelić mu govori da prenese sve to Nikoli i da mu bude broj uvijek uz njega. Sinđelić govori da će upad biti izvršen u 23:00. ''Upad će biti nakon proglašenja pobjede na izborima. Ako ovaj popusti biće sve u redu ako ne... Biće još grupa kao što ste vi. Kaži im da nađe hitno plave trakice kao što su lente. Svaki čovjek koji je naš da stavi plavu trakicu da ne bude primjetna ali da se vidi, kada bude to uveče da se naši ljudi prepoznaju, da ne bude da neko nekog zezne. Reci mu da dobro organizuje i rasporedi ljude. Kada bude narod tu kada to krene, da pokuša da se radi pod komandom, da ne rade sve kao muve bez glave nego da se radi organizovano. Sve oči su uprte, taj čeka i gleda i u sve vas i u mene. Nemoj da zoves onako vezom jer ona ide na mobilnu telefoniju nego preko ovoga, ovaj telefon je zaštićen'', instrukcije su Sinđelića. Sinđelić dodaje da ako Đukanović ne preda vlast da će ljudi biti nagrađeni da ga uhapse.

9:06 Suđenje je počelo, a sa optuženičke klupe danas su prisutni: Bratislav Dikić, Srboljub Đorđević, Kristina Hristić, Brana Milić, Milan Dušić, Dragan Maksić, Mihailo Čađanović, Andrija Mandić, Milan Knežević. Suđenju prisustvuju branioci optuženih, Glavni specijalni državni tužilac Milivoje Katnić i Specijalni državni tužilac Saša Čađenović.

Na tom ročištu, saslušavan je svjedok Mirko Paja Velimirović, koji kazao je da je bio zadužen za oružje, te da je znao za nasilan upad u Skupštinu.

Tvrdi da mu je Saša Sinđelić kazao da proteste, između ostalih, organizuje opozicija, odnosno Demokartski front, ali mu nije spominjao konkretna imena. 

Komentari: 35

Puce kolan Putinovoj kobili

08. 02. 2018 - 08:45

Odose teroristi DF-a u ... Bog je veliki!
obrnuse kola niza stranu drpsu

08. 02. 2018 - 13:53

Pogresno tumacis slavnoga vladiku. U lazi su kratke noge .
Sovereign

08. 02. 2018 - 14:13

Отишла им је и државолика, сад кад Муги разбуца расточки дрипце, биће весело.
Tesla

08. 02. 2018 - 17:00

@Suvereign: pravi i normalni odgovor svakog odgovornog gradjanina je da svako treba da odgovara ko se ogrijesio o zakonu.A justicija je ta koja sudi.Pa nek svako odgovara,i Mugi ako je kriv a i DF takodje.Tako,prazna kafanska prica ciji je ko,i dje se sta prosu su naivne i glupe....A ponsanje tvog DFa je van svake price i komentara.Ne shvatam samo kako pred svojima stoje bez trunke dostojanstva.
Sovereign

08. 02. 2018 - 19:28

Сузу сам пустио на твој пост...Ако ти није поремећена мождана фрекфенција, онда си могао да видиш и чујеш да је Мандић штитио своје достојанство од успаљене "судинице" а Кнежевић дозначивао "труле даске".
psihijatar

08. 02. 2018 - 20:00

hehehe ....ko te prevari i rece da imas mozga...is u sumsku
Nick

08. 02. 2018 - 11:17

Zamislite tu scenu kad trgovac sa pijace Bubanj potok prilazi Djukanovicu i hapsi ga.. hahahahaha.. ne prekidajte ovo sudjenje ovo je melem za dusu
@

08. 02. 2018 - 11:30

Vise osjecam ocaj u tvom komentaru nego melemno dejstvo.Nego da te pitam ozbiljno bez imalo zajedljivosti ili zadnje namjere cisto iz znatizelje,dali stvarno bi dao Pipunu da vodi drzavu.Zamisli ga kako kulturno prima medjunarodne delegacije i vodi kultivisane diplomatske razgovore i pregovore.Zamisli da nekome od diplomata stranih izleti da misli da Srbi nijesu narod najstariji i Pipun pocne da histerise.Molim te da mi odgovoris dali bi dao Pipunu neku vaznu funkciju?
Nick

08. 02. 2018 - 11:59

Ne bi nikad ni Pipunu ni Mandiću.. Crna Gora je Crnogoraca, a ne velikosrba i kvazi-crnogoraca, koji su samo Crnogorci jer im je to prilika da pljačkaju Državu i stiču enorrmno bogatstvo za sebe i svoje porodice
Kik

08. 02. 2018 - 12:19

Nick, a koga ti stvarno ocekujes da se bavi takvim rabotama, univerzitetskog profesora? Ko je, primjera radi, ubio Djindjica, clanovi Akademije nauka? Za izvrsenje takvih poslova upravo se angazuje olos, nepismena, a ko ih angazuje, e to se malo zapitaj.
dik

08. 02. 2018 - 20:12

Pa ne mogu da vjerujem da uporedjujes Zvezdana Jovanovica sa Brankom Milic.
Riki

08. 02. 2018 - 13:43

Pipune, uozbilji se, došlo vreme za račune.
Oppac

08. 02. 2018 - 13:14

Ovo je skandal, Katnić naredio ovome da kupi oružje! Pa valjda je to krivično djelo šverca oružja?!
nikšičanin

08. 02. 2018 - 15:38

Dobro si shvatio što je Katnić naredio da kupi oružje
psihijatar

08. 02. 2018 - 19:36

hehehe oppac.......fenomenalno zakljucujes-----hehehe....velika pamet velikog DF-ap
maestro

08. 02. 2018 - 13:19

E nemalo te policijo, puštite Pipuna još da vas šamara po sudnici. Đe je sudstvo da ga pošalje na odležavanje zatvorske kazne ? Stvarno sram vas bilo...!!!
Crna Gora

08. 02. 2018 - 21:45

Stvarno kakav nam je zakon kad ove ljige mogu sve ovo da kažu sudiji i tužiocu a da ne ide direktno iza rešetaka!
vlasnik bordela

08. 02. 2018 - 13:50

Posto Minja u Zubinom potoku ?
Pedja

08. 02. 2018 - 15:24

Bijahu li ovo koalicioni partneri nase tzv.gradjanske opozicije?Dok trazite zajednickog predsjednickog kandidata,evo vam predlog natpisa koji ce uz njegovu sliku ici na bilbordima: 《Malo frontovac,malo gradjanin.》
Pipun pukao

08. 02. 2018 - 15:54

A i četnićki vojvoda prijeti sutkinji, sramno i primitivno ponašanje velikosrba odnosno lidera DF, što su ljudi umislili da su neko i nesto pa prijete, blam.
čitalac

08. 02. 2018 - 16:00

Zašto niko u CG ne pominje da je za sve ovo krivac Ivica Stanković i njegova sramna odluka da ih oslobodi pritvora. Da posle udaljenja iz sudnice idu u Spuž, drugačije bi se ponašali.
Tesla

08. 02. 2018 - 17:01

I ja se slazem sa tobom.Da su ih fino zatvorili u istrazni drugu bi pricu pricali.Eto im primjer Dikica:svakim danom je sve meksi.
Amoniman

08. 02. 2018 - 17:41

Živim u Njemačkoj i sa svojim prijateljem iz Rusije pratim ovo suđenje vijeka u CG.-Komentar prijatelja Rusa je ovakav-PA STVARNO NAS VRIJEĐATE-ŠTO VI MISLITE O RUSIJI.ZAR BI MI SA OVAKVIMA PRAVILI DRŽAVNI UDAR-eto toliko----
Prica za naivcine

08. 02. 2018 - 19:31

Ne pravili bi ga sa ljudima sjajne biografije sa tvrdim moralom. Ovo nije film ili fantazija, ovo je stvarni zivot. Prouci malo drzavne udare i kalibar ljudi koji ih rade za strane sile, pa da onda pricamo o logici tvojih ruskih prijatelja!
psihijatar

08. 02. 2018 - 19:39

misle li to tvoji rusi na DF????
Nikola

08. 02. 2018 - 17:48

Stvarno kakva je ova danasnja policija ovo je bruka.Vise je nekad vredjelo 40 policajaca iz Kamenice nego 200 ovih priucenih.Knezevic se na nekoga zalijece stvarno bruka!!!Da je ovo uradio u Titivo vrijeme Knezevica bi ponijeli kao pecivo.
Seoi Nage Pipun Patos Ljubi!

08. 02. 2018 - 19:26

Moj nekadasnji trener policajac bi patos sa njim pocistio i vise mu ne bi padalo na pamet da se zalijece na ljude.
Mišo

08. 02. 2018 - 19:38

Šta očekujete od policije kada su, posle potpuno regularne intervencije prema Miju Martinoviću, umesti nagrade od bar jedne mesečne plate, poslati u zatvor. Ovo danas je zaslužilo barem istu onakvu intervenciju, minimum da ih obojicu, Kneževića i Mandića, izgaze na sred sudnice. Ali kad već to nije moguće, onda hitno Kneževića (to je onaj iz partizanske porodice, PU!) poslati u Spuž na 4 meseca.
zoro zagarcanin

08. 02. 2018 - 19:23

Gledajuci vijesti,nemogu se cudu nacuditi,sto sve ovaj suludi PIPUN radi,vrijedja sudiju,prijeti policajcu,psuje,Katnica,umjesto da ga automatski proslijede u Spuz,kazna je udaljavanje do kraja dokaznog postupka,pa on je nagradjen.Isto se odnosi na MANDU.Vrijeme je majstorsko reseto,sad se vidi kako je napravio kardinalnu gresku IVICA STANKOVIC..
dali

08. 02. 2018 - 19:58

ja neznam ko ce da odgovara ustvari ko je kriv nema oruzja nema rusa nema imena df ovaca samo dva tri priznanja i sto sad.Nista .Ovi ce svi biti psteni bez dokaza cak ce im se pomoci jer su bez razloga na sudjenju Dikic nista nezna jedino Sindjelic i Velimirovic se koprcaju da dokazu laz ali kako ,javnost gleda .E tu su se zajebali .
Auu

08. 02. 2018 - 20:56

A sto velis jadan ne bio?
CRNOGORSKI 007

08. 02. 2018 - 20:46

ZASTA MI NE OBJAVITE KOMENTAR,SVAKI PUT ZAPISUJEM DAN I VRIJEME.
Vanja vulic

09. 02. 2018 - 10:23

Sta je sa organima Crne Gore,dozvoljavaju ovakvo ponasanje optuzenih i to u sudnici.Sokirana sam toliko oholosti,divljastva i to od ljudi koji su spremali teroristicki napad,rizikoval zivote gradjana CG., i to u sred sudnice na oci medija.Uzas.
Vanja vulic

09. 02. 2018 - 10:23

Sta je sa organima Crne Gore,dozvoljavaju ovakvo ponasanje optuzenih i to u sudnici.Sokirana sam toliko oholosti,divljastva i to od ljudi koji su spremali teroristicki napad,rizikoval zivote gradjana CG., i to u sred sudnice na oci medija.Uzas.
CRNOGORSKI 007

09. 02. 2018 - 17:04

STAV ŠUKOVIĆ: Kakve ste vi budale... i splačine------PRIDRUZUJEM SE SUKOVICU U ZAKLJUCKU.
Novi komentar