Lekić saopštio

Demos neće prisustvovati sjednici na kojoj će govoriti Han

Lider Demosa Miodrag Lekić saopštio je da njegova partija neće prisustvovati sjutrašnjoj sjednici Skupštine na kojoj će biti komesar EU Johanes Han.

Objavljeno: 08. 02. 2018 - 15:42 Promjenite veličinu teksta: A A A

“Bez dilema nećemo učestvovati ostajući privrženi suštinskim vrijednostima demokratije čije mjesto danas i nažalost nije crnogorski parlament. Nije ni po tome kako je konstituisan na dan zvanično objavljenog državnog udara i terorističkog napada niti je po sadržaju funkcionisanja u ovom trenutku”, saopštio je Lekić.

Jasno mu je, kaže, da je komesar Han prihvatio plan boravaka u Crnoj Gori u kome se neće sresti sa predstvnicima opozicije koja je proevropska, koja, i po problematičnim izborima 16. oktobra 2016, predstavljaju pola ukupnih  građana ove zemlje.

“Opet će izostati mogućnost da visokom gostu prezentujemo ozbiljan predlog opozicije o izlasku iz duboke političko institucionalne krize, u interesu građana ove zemlje, a koji vlast arogantno ignosriše. Posebno žalimo, između ostalog i zbog njegovog kredibiliteta u demokratskoj javnosti Crne Gore što će komesar Han pred kamerama u krnjem parlamentu biti u vrlo ekskluzivnom društvu sa predstavnicima sumnjivog demokratskog legitimiteta koji su ovom trenutku i akteri političke operacije  medijskog linča, s ciljem ponovnog pretvaranja javnog servis u partijski, sve po instrukcijama vrhovnog autokrate”, ističe Lekić.

Prema njegovim riječima, bez sumnje je da će predstavnici vlasti opet iskoristiti ovakve  posjete kako bi propagandno uvjerili javnost da poruke iz EU o neophodnosti borbe protiv korupcije i kriminala, neophodnosti  pravno-političkog epilog afere Snimak, zalaganja za nepartijski, profesionalni i autonomni Javni servis, na kraju biti oblik neobavezne literature, pa  i moguće šale.

“Ostajemo uvjereni da bi umjesto još jedne Potemkin posjete Crnoj Gori ozbiljni i radni kontakti komesara Hana sa predstavnicima cijelog spektra predstavnika volje građana, umjesto samo jedne njegove polovine direktno odgovorene za nenapredovanje zemlje u borbi protiv kriminala i korupcije, bio u evropsko-crnogorskom interesu, konačno u interesu demokratije”, zaključio je Lekić.

Komentari: 6

@

08. 02. 2018 - 16:25

Jos neka mu otkazu Dobrile Dedejic i Goran Danilovic i nece znati sto je dolazio u CG.Vjerovatno nema niko da mu predoci vasu politicku snagu i on nesvjetan da zajedno URA SDP vi sa Milacicem Markom imate preko 1% glasaca.
Nick

08. 02. 2018 - 16:36

Vazi druze, samo ga ti cenzusa ne prelazis. Pusti Hana.
Zagor

08. 02. 2018 - 17:40

Demos?Zar jos postoje?Koliko promila ih ima i iz kogeg video kluba su?
Gringo

08. 02. 2018 - 18:05

Bravo Lekicu, prvo si uspio da od velike podrske koju si imao u narodu za vrijeme predsjednickih izbora napravis seosko guvno a koliko vidim si i veoma zrelo i samokriticno izanalizirao tvoje politicke odluke u proslosti da se sad selis javno upucati i u ovu drugu politicku nogu koja ti je ostala...Nevjerovatno kako neko moze da u jednom takvom nizu bez prestanka da pravi sve vece greske
psihijatar

08. 02. 2018 - 19:51

Hehehe... je..o hana nek si ti nama ziv i zdrav i ranjo ist pa da nam unistite totalno opziciju Crnoj Gori. Vrci se ognjistu jado
DF za EU- Ha,Ha...

08. 02. 2018 - 20:11

U tekstu za Lekića je pisalo: "Jasno mu je, kaže, da je komesar Han prihvatio plan boravaka u Crnoj Gori u kome se neće sresti sa predstvnicima opozicije koja je proevropska, koja, i po problematičnim izborima 16. oktobra 2016, predstavljaju pola ukupnih građana ove zemlje". Po Lekiću ispade da je DF u CG "proevropska opozicija". Lekiću još nije jasno da je DF "proruska opozicija Evroskoj uniji".
Novi komentar