CEDIS i Telemach potpisali ugovor

U skladu sa propisima Evropske unije za omogućavanje bržeg razvojaširokopojasnog pristupa - mreže za brzi prenos podataka,Crnogorski elektrodistributivni sistem (CEDIS) i Telemach potpisali su ugovor o korišćenju CEDIS-ovih niskonaponskih stubova i optičke infrastrukture. Zahvaljujući ovoj saradnji, Telemach će postati dostupan značajno većem broju domaćinstava.
Objavljeno: 08. 02. 2018 - 15:50 Promjenite veličinu teksta: A A A

Distributivna elektroenergetska infrastruktura stiže do svakog crnogorskog domaćinstva što je i najveća prednost izbora CEDIS-a za partnera, a pored toga ugovorena cijena korišćenja naše optičke infrastrukture i niskonaponskih stubova je trenutno najpovoljnija na tržištu. Dakle, rezultat naše saradnje jemogućnost korišćenja digitalnih usluga televizije i brzog interneta po konkurentnijim cijenama i dostupnost većem broju crnogorskih domaćinstava, štoje u potpunosti usklađeno sa društveno-odgovornomorijentacijom naše kompanije“, istakli su iz CEDIS-a. 

Telemach je pokrenuo novi investicioni ciklus, kako bi povećao dostupnost svojih digitalnih usluga, prije svega TRIO paketa, koji činenajbrži internet, televizija sa najtraženijim kanalima i fiksna telefonija sa najnižom pretplatom, uz svoj već široko dostupan TV servis Total TV. Zahvaljujući tome što je CEDIS dozvolio korišćenje stubova, građani sada imaju veći izbor operatora, objašnjavaju u Telemach-u.

Želimo da se zahvalimo predstavnicima CEDIS-a naprofesionalnom i pozitivnom pristupu,koji suna čelu sa svojim izvršnim direktorom Zoranom Đukanovićem, iskazali tokom pregovora. Potpisanim ugovorom je stvoren i temelj zaugovore drugih javnih kompanija koje posjeduju telekomunikacione kapacitete sa svim zainteresovanim stranama i to na fer i transparentan način. U ovom trenutku, stekli su se uslovi za značajno  brže širenje naše mreže, čime ćemo izaći u susret zahtjevima brojnih korisnika, kojima smoranije bili nedostupni. Brži internet za sve građane CG je jedna od osnovnih ljudskih potreba koja sve više, prema svjetskim relevantnim analizama, postaje preduslov za hvatanje koraka Crne Gore sa digitalnom svjetskom ekonomijom znanja,“ saopštili su iz Telemach-a.

Telemach je jedan od najvećih operatora u Crnoj Gori, koji nudi najviše TV kanala, najbrži internet i najpovoljniju fiksnu telefoniju u zemlji u svojim naprednim TRIO paketima.Nakon nedavnog pripajanja kompanija M-kabl i Total TV Telemach-u, svako drugo domaćinstvo je korisnik barem jedne od njegovih usluga. 

Komentari: 0

Novi komentar