Peh za Budućnost Voli

Barović u gipsu dva mjeseca?

Ranija povreda stopala Filipa Barovića, zbog koje je pauzirao već mjesec dana ove sezone, razlog je zbog kojeg će centar naše reprezentacije vjerovatno propustiti ostatak sezone u Budućnost Voliju.
Objavljeno: 09. 02. 2018 - 12:43 Promjenite veličinu teksta: A A A

Veliki peh za crnogorskog šampiona desio se u izuzetno delikatnom trenutku, mjesec pred početak plej-ofa ABA lige. Barović je loše vijesti dobio na ljekarskom pregledu u Minhenu. Otkriveno je da je ranije polomljena kost stopala loše zarasla od sredine januara, a da bi dalje igranje samo pogoršalo stanje. Ljekari su savjetovali strogo mirovanje i imobilizaciju stopala. Prema prvim prognozama, to bi moglo da znači da će Filip morati da gips nosi do dva mjeseca.

Eventualni povratak, malo vjerovatan, mogao bi se desiti u finišu crnogorskog šampionata, u maju. Filip bi mogao nastupiti u junu za reprezentaciju, u važnim kvalifikaiconim duelima.

Sada je jasno da je Budućnost Voli ostala bez izuzetne opcije pod obručem, Barović je ekipi pružao drugačiju dimenziju i raznovrsnost u borbi pod košem. Veliku odgovornost u narednom periodu imaće Zoran i Danilo Nikolić, kao i Aleksa Ilić, te stranci Dolmen i Lendri.

Barović je ove sezone u ABA ligi odigrao 14 utakmica, a u prvih devet nastupa, do povrede stopala, bio je jedan od nosilaca igre. Od povratka na teren 8. januara i derbija sa Crvenom zvezdom, na pet utakmica postigao je svega 11 poena. Bilo je jasno da njegov oporavak ne teče brzo i da Filip ima probleme da dostigne pređašnju formu.

U ovoj sezoni u ABA ligi Filip Barović ima 5,9 poena i 2,6 skokova u prosjeku. Mnogo puta ove sezone zaslužio je pohvale trenera Aleksandra Džikića. Džikić je u više navrata isticao Barovićevo zalaganje, spremnost da se stavi u službu tima, izuzetan atletizam i borbenost.

Komentari: 1

BASKET

09. 02. 2018 - 12:56

Za njega možda peh, ali za Budućnost sigurno bolje igre u plej-ofu
Novi komentar