Saopštila Uprava policije

Racija u "Čirsu", uhapšena jedna osoba

Službenici Uprave policije MUP-a – Centra bezbjednosti Podgorica su u sadejstvu sa službenicima Posebne jedinice policije juče izveli raciju u jednom ugostiteljskom objektu u Podgorici i tom prilikom pronašli oružje, municiju i kokain. Jedno lice je lišeno slobode.
Objavljeno: 09. 02. 2018 - 14:44 Promjenite veličinu teksta: A A A

Naime, službenici CB Podgorica i PJP su, 08.02.2018. godine, vršeći pojačanu kontrolu bezbjednosno interesantnih lica na području Podgorice, izvršili raciju u ugostiteljskom objektu „Cheers“ u ulici Njegoševoj.

Prilikom pregleda D.D. (39), policijski službenici su pronašli i oduzeli pištolj marke TT M57 kalibra 7,62 mm, u ilegalnom posjedu. Daljim pregledom u objektu policijski službenici su pronašli odbačeni pištolj marke Češka zbrojevka sa okvirom u kojem je bilo šest metaka, dok su pregledom G.Đ. (43) policijski službenici pronašli i oduzeli dva pakovanja praškaste materije bijele boje za koju se sumnja da je opojna droga kokain.  

O događaju je obaviješten nadležni državni tužilac koji je naložio da se D.D. liši slobode i da mu se privede uz krivčnu prijavu zbog postojanja osnovane sumnje da je počinio krivično djelo nedozvoljeno držanje oružja i eksplozivnih materija.

U vezi daljih zakonskih postupanja prema G.Đ. kod kojeg je pronađena materija za koju se sumnja da je opojna droga kokain, nadležni tužilac će se naknadno izjasniti.

U cilju utvrđivanja porijekla i vlasništva pronađenog pištolja, policijski službenici su oružje uputili u Forenzički centrar radi vještačenja, a nakon čega će se nadležni tužilac izjasniti o kvalifikaciji djela.

Komentari: 0

Novi komentar