Najavljeni protesti u Zagrebu uoči Vučićeve posjete

Hrvatska udruženja veterana, na čelu sa Udruženjem “Udovice hrvatskih branitelja”, najavili su protest povodom dolaska predsjednika Srbije Aleksandra Vučića u dvodnevnu posjetu Hrvatskoj.
Objavljeno: 10. 02. 2018 - 09:02 Promjenite veličinu teksta: A A A

Protest bi trebalo da bude održan u ponedjeljak, 12. februara, na zagrebačkom Markovom trgu u 10 sati.

Ta udruženja su istakla da imaju sve dozvole za masovni protest ispred Vlade i Sabora Hrvatske, dok iz policije za sada ne žele to ni da potvrde niti da demantuju, javili su hrvatski mediji.

“Ako ima protesta, oni se najavljuju policijskim upravama. Sve institucije, u trenutku kada je predsjednica Republike pozvala u posjetu predsjednika Srbije, rade svoj posao”, rekao je hrvatski ministar unutrašnjih poslova Davor Božinović.

Penzionisani general Željko Sačić putem društvenih mreža poslao je poziv za 30 dobrovoljaca koji bi bili redari na ovom, kako najavljuju, mirnom protestu.

Na službenoj stranici predsjednika Hrvatske stoji da je Kolinda Grabar Kitarović razgovarala sa predstavnicima udruženja veterana iz posljednjeg rata koji su joj izrazili podršku povodom predstojećeg susreta sa predsjednikom Srbije.

“Posebnu podršku predsjednici dali su predstavnici udruženja porodica nestalih koji smatraju da pitanje nestalih lica mora biti ključ razgovora”, navodi se u saopštenju iz Kabineta hrvatske predsjednice.

Predsjednik Srbije Aleksandar Vučić boraviće u službenoj posjeti Hrvatskoj 12. i 13. februara na poziv predsjednice Hrvatske.

Komentari: 0

Novi komentar