Istraga o ubistvu Ivanovića

Privedena dva policajca

Zbog sumnje da nisu valjano zaštitila mjesto zločina, privedena su dva pripadnika kosovske policije iz stanice u sjevernom dijelu Kosovske Mitrovice, potvrdio je u subotu uveče tužilac koji vodi istragu o ubistvu Olivera Ivanovića, Njazi Redža.
Objavljeno: 11. 02. 2018 - 08:45 Promjenite veličinu teksta: A A A

U toku je istraga o mogućim posljedicama ovakvog postupka privedenih policajaca. Imena policajaca nisu objavljena, a određen im je pritvor u trajanju od 48 časova.

Njazi je, poslije nedorečenog saopštenja kosovske policije potvrdio da su dvojica policajaca privedena, i da im je određen pritvor u trajanju od 48 sati, jer nisu valjano zaštitili mjesto zločina neposredno poslije ubistva Olivera Ivanovića.

"Bili su na dužnosti i nisu valjano obavili posao", rekao je Njazi prištinskom portalu Kallxo, prenosi RTS.

Kosovska policija je ranije saopštila su oni osumnjičeni da su "manipulisali dokazima" i da im je određen pritvor do 48 sati.

Navedeno je i da su "po nalogu izdatom od strane Osnovnog suda u Mitrovici", pretresli dvije lokacije u sjevernom dijelu grada i zaplijenili pištolj marke TT i dva šaržera sa devet metaka kalibra 7,62 milimetara.

Oliver Ivanović, lider Građanske inicijative "Srbija, demokratija, pravda", ubijen je 16. januara ispred sjedišta stranke u Sjevernoj Mitrovici. Ivanović je pogođen sa šest metaka iz pištolja "duga devetka", pokazali su nalazi obdukcije.

Komentari: 2

Srbijanska opozicija

11. 02. 2018 - 10:25

OPTUŽILI SRBIJU ZA UBISTVO OLIVERA IVANOVIĆA: Boris Tadić, Saša Janković i Dragan Đilas u razgovoru sa Johanesom Hanom optužili državu za smrt lidera SDP Kako je i zvanično potvrđeno, bivši predsednik Srbije i lider SDS Boris Tadić na sastanku sa komesarom EU za proširenje Johanesom Hanom u četvrtak je okrivio Srbiju za ubistvo lidera SDP Olivera Ivanovića?! Njegovom napadu su se pridružili i lider PSG Saša Janković i kandidat za gradonačelnika Beograda, tajkun Dragan Đilas! - U poslednjih dvadeset godina imamo četvrto političko ubistvo - to je Oliver Ivanović. To ubistvo je pripremano u medijskom smislu. Došlo je do stigmatizacije tog čoveka, koji je bio umeren, ali nije odstupao od elementarnih nacionalnih interesa na Kosovu, rekao je Tadić!
&&66

11. 02. 2018 - 16:51

A ti presrecan zbog toga... btw policajci su kosovski
Novi komentar